П`ятниця, 10.05.2024, 14:17
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2016 » Квітень » 19 » Постійно діючий семінар завідувачів дошкільних навчальних закладів
13:46
Постійно діючий семінар завідувачів дошкільних навчальних закладів

       ''Школа не повинна вносити різкого перелому в життя дітей . Нехай, ставши учнем, дитина продовжує робити те, що робила вчора. Нехай нове з'являється в її житті поступово і не приголомшує лавиною вражень" - сказав Василь Сухомлинський.

Проблема наступності між дошкільною та  початковою ланок освіти  – одна зі складних проблем загальної освіти, зорієнтована передусім на інтеграцію двох ланок освіти, на усунення суперечок між запитами школи і програмовими можливостями ДНЗ, амбіційними вимогами окремих батьків щодо підготовки їх дітей; необхідністю врахування  специфік дошкільної та початкової освіти. Тому вищезазначена проблема стала темою постійно діючого семінару завідувачів дошкільних навчальних закладів, який відбувся  19.04.2016р. на  базі Сороківського ДНЗ «Дзвіночок».

      У практичній частині семінару було проведено  заняття з математики з дітьми різновікової  групи вихователем Тріщук Наталею .

     Перед учасниками семінару виступила завідувач Сороківського ДНЗ «Дзвіночок», яка презентувала роботу дошкільного закладу та розповіла про співпрацю з школою.

     Презентації   провели методист РМК Попович Н.Р. за темою « Взаємодія ДНЗ та ЗОШ» та вихователь –методист Чернятинського ДНЗ «Теремок» Штогран С.М. - « Значення готовності дошкільників до навчання в школі»  .

У ході доповіді-презентації проведено порівняльний аналіз вимог Базового компоненту дошкільної освіти та Державного стандарту початкової освіти   1-4 кл; спільні риси заняття та уроку; компоненти психологічної готовності дитини до навчання в школі;  наукові аспекти наступності та перспективності, які повинні використовуватися між педагогами ДНЗ та початкової школи.  

   На семінарі було розроблено методичні рекомендації, які будуть використовуватися в подальшій практичній роботі педагогами  дошкільних навчальних закладів.

  

Категорія: ДНЗ | Переглядів: 569 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz