Неділя, 12.05.2024, 19:00
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2013 » Травень » 7 » 23 квітня 2013р. на базі Росохацької ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено засідання творчої групи вчителів світової літератури
09:04
23 квітня 2013р. на базі Росохацької ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено засідання творчої групи вчителів світової літератури
23 квітня 2013р. на базі Росохацької ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено засідання творчої групи вчителів світової літератури з проблеми «Формування читацької культури школярів на уроках позакласного читання».
Учасників засідання гостинно зустрічали учні та директор школи Апостолюк І.С. Відповідно до програми Драганчук Н.С. провела демонстраційний урок з позакласного читання у 5 класі за твором Дж.Дарелла «Моя сім’я та інші звірі» (розділ «Балакучі  квіти»).Вчителі обмінялися своїми враженнями від побаченого на уроці. Іщенко Л.В. відмітила, що такі уроки,як правило, досить результативні. Вони розвивають зв’язне мовлення учнів, збагачують словниковий запас, виховують любов і бережливе ставлення до природи.Гайдаш Л.М.: ми бачили як діти формують навички виразного читання, переказу, визначення головної думки твору. Безперечно, все це виховує спостережливість, естетичні смаки. Марія Любомирівна зауважила, що використання новітніх технологій на такому уроці вимагає роботи високого рівня логічного та образного, асоціативного мислення. Учень має стати певною мірою співавтором тексту, включитися в співтворчу діяльність, досягнувши емоційного стану, співпереживання. Це дещо інший, не зовсім звичний тип спілкування з художнім твором. Коли поезія не повчає і наставляє, а безпосередньо «убирає» дитину у власний простір.
В процесі роботи  засідання  своїм досвідом роботи поділилася вчитель  Городенківської ЗОШ І-ІІІ ст..№1 Походенко Г.П. Вона виступила із захистом моделі уроку позакласного читання за казкою Паустовського К. «Теплий хліб». Вчителька наголосила, що уроки життя,показані у творі, допомагають юним, якщо не повністю, то хоча б частково, розібратися і з’ясувати для себе, що є добро і зло, де вічні, а де скороминущі істини.
Пащук М.Л. методист РМК ознайомила вчителів з поезією Джона Кітса, що буде вивчатись за новою програмою у 5 класі,  провівши практичне заняття з вчителями. На завершення засідання було проведено анкетування з метою планування методичної роботи творчої групи вчителів світової літератури на 2013/2014 н.р. Учасники засідання мали змогу взяти участь у Хресній дорозі, яка проводилась в той час в даному навчальному закладі.

    

  
Категорія: Світова література | Переглядів: 1009 | Додав: letvytsjka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz