Понеділок, 13.05.2024, 17:32
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2018 » Серпень » 31 » Заклади освіти району до роботи у новому навчальному році готові
20:17
Заклади освіти району до роботи у новому навчальному році готові

   Такий висновок зробила комісія, яка згідно наказу відділу освіти РДА вивчала це питання у кожному населеному пункті. Комісією відзначено, зокрема, що у всіх навчальних закладах забезпечено функціонування внутрішніх санвузлів, проведено поточний ремонт класних кімнат, коридорів, майстерень, спортивних залів тощо.

   Підготовлено до нового опалювального сезону внутрішні системи опалення, водопроводи та каналізаційні системи.

Усі заклади освіти району забезпечені педагогічними кадрами з відповідною освітою. Різними формами курсової підготовки охоплено 386 педагогічних працівників.

   Відділ освіти РДА, керівниками закладів освіти вжито усіх запланованих заходів щодо створення Нової української школи. Проведено підготовку тренерів, які допомагатимуть вчителям працювати у нових умовах. Забезпечено підвищення кваліфікації вчителів початкової школи, заступників директорів та директорів шкіл, які апробуватимуть проект нового Державного стандарту початкової освіти та навчальні матеріали для початкової школи у новому 2018/2019 навчальному році.

   У 41-ій класній кімнаті, де будуть навчатися першокласники, зроблено ремонт на суму 205 тис. грн. за кошти місцевих бюджетів, спонсорські та інші кошти, не заборонені чинним законодавством. Придбано 571 комплект дидактичної гри «Six Briks». До початку навчального року усі перші класи будуть забезпечені усім необхідним обладнанням, згідно вимог НУШ, а саме: підручниками та дидактичними матеріалами, пер- сональними комп’ютерами (ноутбуками) та технікою для друкування, копіювання, сканування, ламінування.

  Забезпечення меблями буде здійснене на початку навчального року після завершення тендерних процедур, тривалість яких не залежить від відділу освіти РДА та керівників закладів освіти.

Виконано заплановані заходи щодо організації гарячого харчування учнів. У всіх ЗЗСО зроблено ремонт харчоблоків, вони забезпечені необхідним обладнанням та інвентарем. Буде забезпечене пільгове харчування дітей І-ІY класів, а також дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, батьки яких були (є) в ООС. У новому навчальному році гаряче харчування дітей будуть здійснювати приватні підприємці.

   Для організації підвозу до місця навчання будуть залучені 8 транспортних одиниць, які придбані на виконання програми «Шкільний автобус», пройшли техогляд і зараз перебувають в належному технічному стані.

  На сесії районної ради ухвалені установчі документи щодо створення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр Городенківської районної ради», як цього вимагає новий закон про освіту. Згідно чинного законодавства проведено конкурсний відбір та призначено керівника цієї установи.

                       

Переглядів: 405 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz