Неділя, 05.05.2024, 18:04
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2014 » Лютий » 14 » 13 лютого 2014 року на базі ЦДЮТ відбувся навчальний семінар для волонтерів району та семінар-практикум для школи молодого працівника пс. сл
09:58
13 лютого 2014 року на базі ЦДЮТ відбувся навчальний семінар для волонтерів району та семінар-практикум для школи молодого працівника пс. сл
13 лютого 2014 року на базі ЦДЮТ відбувся навчальний семінар для волонтерів району «Впровадження волонтерських проектів для покращення життя у громаді як запорука сталого місцевого розвитку».
Мета: підвищення проінформованості та усвідомлення проблеми місцевого розвитку.
Завдання:
 ·        дати уявлення про проектний менеджмент;
·        сформувати практичні навички проектного менеджменту для волонтерів.
Семінар передбачав теоретичний модуль, який був проведений у формі «круглого столу». Під час роботи «круглого столу» виступила Т.Гамула, головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, з теми "Активна молодь. Перевірені рецепти».
Крох З.В., методист з психологічної служби РМК, пригадала про важливість діяльності волонтерського руху та закцентувала на тому, що волонтер постійно повинен вдосконалюватись, набувати необхідні навички.
Впродовж практичного модуля був проведений тренінг «Молодіжна ініціатива», який провели Т.Гамула, головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, Ванесса Вілла, волонтер Корпусу Миру України, та Н.Дубковецька, керівник РЦСССДМ.
 В процесі тренінгу діти навчилися  визначати цілі та завдання проекту, планувати заходи та бюджет проекту, а також отримали набір інструментів для оцінки та моніторингу результатів проекту. Навчилися працювати в команді.
Крох З.В. та Гамула Т.О. підвели підсумки навчального семінару. Після проведеного тренінгу було оголошено конкурс учнівських проектів, який передбачає написання проекту з покращення ситуації в населеному пункті або загальноосвітньому навчальному закладі та його презентацію для журі. Переможці отримають цінні подарунки. Конкурсні роботи подаються до 15 березня 2014 року.
  
Цього ж дня для учасників школи молодого працівника психологічної служби був проведений семінар-практикум «Особливості кар’єрного консультування в профорієнтаційній роботі».
Мета: узагальнення та удосконалення досвіду учасників щодо профорієнтаційної роботи із старшокласниками у загальноосвітніх закладах.
Завдання:
-         визначити та проаналізувати компоненти профорієнтаційної роботи з учнями;
-         відпрацювати практичні навички та окреслити можливості використання методичного посібника «Професія. Кар’єра. Успіх» (за заг. ред. Цюман Т.П.).
Семінар передбачав теоретичний модуль, на якому Крох З.В., методист з психологічної служби РМК відділу освіти, розповіла про модель профорієнтаційної роботи в районі.
Дмитрук І.М., соціальний педагог Торговицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, та Зоряна Крох зробили презентацію методичного посібника «Професія. Кар’єра. Успіх». Під час практичного модуля було проведено практичне заняття з елементами тренінгу «Професія. Кар’єра. Успіх».
Після роботи семінару методистом Крох З.В. було підведено підсумки та вироблені рекомендації з даної проблеми.

  


Категорія: Психологія | Переглядів: 620 | Додав: letvytsjka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz