Четвер, 02.05.2024, 21:55
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2013 » Листопад » 20 » 19 листопада 2013 року на базі Семаківського ДНЗ «Колосочок» відбувся районний семінар вихователів дошкільних навчальних закла
17:11
19 листопада 2013 року на базі Семаківського ДНЗ «Колосочок» відбувся районний семінар вихователів дошкільних навчальних закла
19 листопада 2013 року на базі Семаківського ДНЗ «Колосочок» відбувся районний семінар вихователів дошкільних навчальних закладів. Тема семінару «Творча спадщина Василя Сухомлинського в діалозі  з сучасною  дошкільною освітою».     
Учасників семінару привітала завідувач дошкільного закладу «Колосочок» Ганна Юріївна Тур'яб та діти різновікової групи з вихователями Г.Петрик та С.Василівою. Практичний блок семінару складався з перегляду заняття на тему: «Мандрівка стежиною  природи».
В.І.Водянчук, вихователь – методист Городенківського ДНЗ  «Зірочка» розкрила зміст використання спадщини Василя Сухомлинського в сучасній дошкільній освіті.      
Підсумок роботи науково-практичного семінару підвела Н.Попович, методист РМК з питань дошкільної освіти.      Гуманістична  педагогіка Василя Сухомлинського має стати животворним джерелом розвитку теорії та практики дошкільної освіти. У центрі сучасних технологій навчання і виховання знаходиться особисто-зорієнтована модель, основною метою якої є індивідуальний розвиток кожного вихованця дошкільного закладу. З огляду на це особливого звучання набуває спадщина Василя Сухомлинського. Всі аспекти виховання – моральний, розумовий, трудовий, естетичний, фізичний  -  за його переконанням становлять нерозривну єдність духовного стану дитини.    Під час проведення підсумку роботи семінару були надані такі  методичні рекомендації:
- Створювати умови для накопичення дошкільниками першого позитивного загальнолюдського духовного досвіду через активне залучення до різних видів діяльності: ігрової, пізнавальної, комунікативно-мовленнєвої, предметно-практичної, образотворчої, музичної, рухової, театралізованої.
- Виховувати дітей на на національних традиціях, прищеплювати їм ідеали Добра і Краси, Гідності,  Милосердя, Справедливості, Співчуття, що має стати підґрунтям формування  духовності особистості та її ціннісних пріоритетів.
- Надавати увагу моральному вихованню особистості вихованців з пріоритетом загальнолюдських цінностей, де провідна роль належить сім’ї,
- Забезпечення індивідуального підходу у вихованні, що ґрунтується на власному виборі дитини, а звідси побудова виховання на висновках з наукового аналізу результатів спостереження та вивчення дитини.
 - Формувати  гармонійно розвинену, духовно багату, здатну на глибокі почуття і переживання особистість, творця прекрасного і доброго. Створювати сприятливі можливості для здійснення ряду завдань естетичного виховання,  формування естетичних вражень у дітей,  навчання розумінню творів мистецтва,  перших спроб створити красу у навколишньому середовищі
- Використовувати потенційні можливості родинного виховання для прищеплення дітям елементів морально-етичної, духовної культури  із  перших років життя.
- Спрямовувати освітньо-виховний процес на формування світогляду дітей дошкільного віку, використовуючи педагогічну спадщину Василя Олександровича  Сухомлинського.

  


Категорія: ДНЗ | Переглядів: 667 | Додав: letvytsjka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz