Субота, 04.05.2024, 17:02
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2016 » Березень » 24 » 24 березня 2016 р. проведено Великопосні реколекції в Городницькій ЗОШ І-ІІ ст. за сприянням отця пароха
14:36
24 березня 2016 р. проведено Великопосні реколекції в Городницькій ЗОШ І-ІІ ст. за сприянням отця пароха

Великопосні реколекції

     Час Великого посту, покаяння… Це час, коли треба очистити свою душу від гріхів, переосмислити своє життя… Це час оновлення, духовної обнови. Саме така духовна обнова – реколекції були проведені 24 березня 2016 р. в Городницькій ЗОШ І-ІІ ст. за сприянням отця пароха Юрія Савчука.

 Тема реколекцій: «Христос – наш Учитель. Біблійні аспекти вчительського служіння». Реколектант  – отець Захар Михасюта.

Реколекції розпочалися Божественною Літургією Напередосвячених Дарів у парафіяльному храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Городниця Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ. Літургію очолив отець Захар,  директор Дяківсько-Катехитичного коледжу, у співслужінні отця пароха Юрія Савчука та отця Ігоря Ємчука. Вчителі приступили до Святих Тайн Покаяння і Євхаристії, через які мали змогу відчути Боже Милосердя. В часі Святої Літургії виголошена вступна наука про мету святого посту та терпіння, як шлях до спасіння.

По завершенню Літургії реколекції продовжились у приміщенні школи. Перша наука побудована на основі Мт. 28,20-21 «Ідіть, зробіть учнями всі народи, … навчаючи берегти все…». Цей наказ Христа стає поштовхом до сумлінного виконання свого покликання. 

Отець Захар вказав на принципи, за якими повинен діяти кожен учитель. Ось деякі з них: «Учитель – відповідальний за навчання», «Вчитель – підзвітна людина перед Богом». Адже, Св. апостол Павло говорив: «Слухайтесь ваших наставників і коріться, бо вони пильнують ваші душі, за яких мають дати звіт».

Коли ми згадуємо учителя, ми рідко згадуємо, що він говорив, що він учив, але те, якою людиною він був. Наступний принцип: «Учитель більше впливає на учнів своїм прикладом». Адже, якщо наші слова не відповідають нашим ділам, то ми є лицемірами.

Наступні науки глибше розкрили завдання та обов’язки вчителя-християнина. «Щоб бути успішним учителем, потрібно прийняти особисту відповідальність за успіх, чи невдачу кожного учня, – наголосив реколектант. «Моїм завданням є не стільки навчати, скільки допомогти учневі навчитися».

 Після обідньої трапези між вчителями та отцем Захаром зав’язалось живе спілкування у формі запитань та відповідей. 

Завершились реколекції спільною відправою Молебню до Пречистої Діви Марії у шкільній каплиці.

Висловлюємо щиру подяку: отцю Захару за змістовні та глибоко духовні науки; отцям Юрію та Ігорю за організацію реколекції та духовний провід. 

                                                        

 

Категорія: Історія, правознавство | Переглядів: 575 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz