Неділя, 28.04.2024, 13:17
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2013 » Жовтень » 28 » 24 жовтня 2013 року відбулося чергове засідання членів творчої групи вчителів української мови і літератури.
11:40
24 жовтня 2013 року відбулося чергове засідання членів творчої групи вчителів української мови і літератури.
24 жовтня 2013 року відбулося чергове засідання членів творчої групи вчителів української мови і літератури. Педагогами була порушена така проблема: «Модель компетентнісного підходу до викладання української мови і літератури у 5 класі за новою програмою в умовах реалізації змістових ліній нового Державного стандарту повної базової середньої освіти». 
   Метою засідання було з’ясувати теоретико-методологічні та організаційно-педагогічні засади формуванням життєво компетентної особистості в умовах впровадження Державного стандарту.
   Роботу групи поділено на 5 частин за кількома блоками: організаційним, теоретичним, практичним. 
   Досить корисну експрес-інформацію подала методист РМК Блащук С.М. на тему «Моделювання сучасного уроку в 5 класі». Вона наголосила, що викладання мови – найтяжча справа. Тому викладати цей предмет повинні най здібніші й найталановитіші. Виховання розуму, формування думки, копітке різьблення й ліплення найтонших рис духовного обличчя людини. Адже із думки слова почалося становлення людини.
   У засіданні взяли участь:
-  Середа Любов Василівна, вчитель Вербівцівського НВК, яка підготувала і представила до уваги словесників презентацію моделей компетентнісного підходу до викладання української мови у 5 класі за новою програмою; 
- Скоротіжук Оксана Федорівна, вчитель Торговицької ЗОШ І-ІІІ ст., котра запропонувала цікаві педагогічні ситуації, адже саме вони допомагають педагогові гуманно і компетентно вирішувати завдання в системі «Людина – людина»;
- Блошко Наталія Іванівна, вчитель Чернелицької ЗОШ І-ІІІ ст., яка запропонувала кілька мовних ігор та фізкультхвилинок, котрі внесли активізацію в роботі і самих вчителів, оскільки в ігровій діяльності формується емоційний заряд, а емоції, як відомо, наснажують енергією увагу, уяву, мислення, психічні функції. 
Подальшу роботу творчої групи продовжила ділова гра «Я роблю так…», у процесі якої учасники поділилися та обмінялися досвідом роботи. 
   Перед учасниками творчої групи виступив начальник відділу освіти Городенківської райдержадміністрації Михайло Іванович Мицус, який наголосив на тому, що навчальна діяльність на уроках української мови покликана не просто дати людині суму знань, умінь, навичок, а й сформувати в неї компетентність як загальну здатність, що ґрунтується на знаннях, досвіді, цінностях, здібностях, отриманих завдяки  навчанню.
  Домашнє завдання для членів засідання стало написання конспектів уроків з української мови для 6 класу, а саме з розділу «Лексикологія» з метою допомогти вчителям району у підготовці до уроків.

  
Категорія: Українська мова | Переглядів: 575 | Додав: letvytsjka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz