Вівторок, 30.04.2024, 03:11
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2015 » Серпень » 26 » 26 серпня 2015 року на базі ЗОШ №2 м.Городенки відбулися секційні засідання заступників директорів
12:41
26 серпня 2015 року на базі ЗОШ №2 м.Городенки відбулися секційні засідання заступників директорів

26 серпня 2015 року на базі ЗОШ №2 м.Городенки  відбулися  секційні засідання заступників директорів шкіл з виховної роботи, педагогів-організаторів з проблеми: «Національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді: тенденції, зміст, особливості».

      Окреслено основні стратегічні напрями виховання та скоординовано шляхи реалізації змісту національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді у 2015/2016 н.р.

         І.Дем»янів, головний спеціаліст відділу освіти охарактеризувала  сучасні тенденції і напрями розвитку  системи національно-патріотичного виховання дітей  та учнівської молоді, окреслила шляхи  реалізації оновленого змісту  з національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді у 2015/2016 н.р.

        Учасниками секційного засідання прийнято рекомендації, а саме:

1. На рівні загальноосвітніх навчальних закладів:

1. Забезпечити реалізацію цілей, завдань та шляхів національно-патріотичного виховання відповідно до Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти, Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, Основних орієнтирів виховання учнів 1-11 класів ЗНЗ України, методичних рекомендацій щодо національно-патріотичного виховання y загальноосвітніх навчальних закладах, інших нормативних документів.

2. Здійснювати національно-патріотичне виховання дітей та учнівської молоді на основі громадянських, етнонаціональних та загальнолюдських цінностей, формування освіченої конкурентоспроможної особистості з активною громадянською позицією, готовою до дорослого сімейного життя, захисту Вітчизни.

3. Оптимізувати роботу над упровадженням моделі виховної системи загальноосвітнього й позашкільного навчального закладу, створення й функціонування моделей виховних систем класу, особистості, акцентувати увагу на національно-патріотичному вихованні.

4. Системно здійснювати виховання в учнів активної громадянської позиції, вивчення та популяризацію історії українського козацтва, збереження і пропаганду історико-культурної спадщини українського народу; поліпшення військово-патріотичного виховання молоді, формування готовності до захисту Вітчизни.

5. Створити умови для особистісного зростання кожного вихованця, забезпечити його психолого-педагогічний супровід.

6. Формувати національно самосвідому особистість з високими моральними якостями, бережливим ставленням до надбань українського народу; любов до рідної мови, свого краю, України.

7. Організувати виховний процес у класному колективі та в роботі з батьками на засадах проектної педагогіки.

8. Удосконалити систему науково-методичної роботи з педагогічними кадрами відповідно до запитів та потреб особистості вчителя, вихователя.

9. Сприяти упровадженню сучасних виховних технологій, традиційних та нетрадиційних методів і форм національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді.

10. Забезпечити системність роботи органів учнівського самоврядування, включення школярів до активної участі у суспільному житті навчального закладу, населеного пункту, держави.

11. Покращити профорієнтаційну роботу зі старшокласниками щодо формування свідомого їх життєвого вибору та соціокультурного розвитку.

12. Удосконалювати систему виховної роботи з питань сімейного, родинного виховання у навчальних закладах різного рівня.

13. Налагодити тісну співпрацю загальноосвітніх навчальних закладів, сім’ї, органів управління, громадських організацій щодо здійснення  превентивного виховання дітей та учнівської молоді, спрямованого на запобігання насильства, алкоголізму, наркоманії, злочинності серед дітей та підлітків тощо.

14. Оптимізувати інформаційно-просвітницьку роботу з батьками, спрямовану на формування толерантності, поваги до культури, історії, мови, звичаїв та традицій як українців, так і представників різних національностей.

15. Систематично проводити моніторинг якості та ефективності виховної діяльності, рівня вихованості й загальної культури особистості. 

                                              

Переглядів: 505 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz