Вівторок, 30.04.2024, 10:49
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2016 » Серпень » 29 » 29 серпня 2016 року відбулася розширена колегія відділу освіти на тему: «Нова українська школа: реалії та перспективи».
14:00
29 серпня 2016 року відбулася розширена колегія відділу освіти на тему: «Нова українська школа: реалії та перспективи».

     29 серпня 2016 року відбулася розширена колегія відділу освіти на тему: «Нова українська школа: реалії та перспективи».

     Із доповіддю про підсумки функціонування освітньої галузі у 2015-2016 н. р. та пріоритетні шляхи розвитку освіти Городенківщини у 2016-2017 н. р. виступив начальник відділу освіти Мирослав Заліщук.

Зокрема зазначалось, що напередодні нового навчального року в педагогічних колективах нашої держави проводяться серпневі педагогічні конференції, завдання яких полягає в тому, щоб визначити пріоритетні напрямки роботи щодо виконання державної програми розвитку освіти, реалізації державної політики в системі дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, проаналізувати підсумки роботи за минулий навчальний рік, відзначити досягнення, позитивне в роботі педагогічних колективів, а разом із тим загострити увагу на помилках та упущеннях у роботі, намітити шляхи вирішення проблем, що стоять сьогодні перед освітянами.

Часи змінюються, і ми змінюємося, а разом із нами змінюється школа. Освіта була і надалі залишається найвищим національним пріоритетом, основою для розвитку особистості, суспільства та держави. Тому створення високоефективної системи якісної освіти – це об’єктивна вимога часу. Пріоритетна мета української системи освіти – створення умов для розвитку та самореалізації кожної особистості як громадянина України, формування покоління, здатного навчатися впродовж життя, створювати й розвивати цінності громадянського суспільства. А це можливо лише за умови якісної освіти.

Процес децентралізації в Україні передбачає реформування всіх сфер життя місцевих громад. Одним із найбільших секторів публічних послуг, якими користується населення, починаючи з рівня окремої громади, є освіта. У рамках децентралізації реформу освіти уряд визначив як основну серед решти реформ в Україні у 2016 році.

У рамках децентралізації повноважень центральних органів влади Урядом внесено зміни у порядок створення освітніх округів, а також визначено умови функціонування загальноосвітніх навчальних закладів.

Освітня стратегія району спрямована на забезпечення умов функціонування і розвитку системи освіти, впровадження в життя освітніх реформ держави. В рамках реформування системи освіти, зокрема, створення  освітніх округів (опорні навчальні заклади, їхні філії) сприятиме створенню умов  рівного доступу до якісної освіти.

Минулий навчальний рік характеризувався напруженою роботою освітян району, що була спрямована на створення умов рівного доступу до здобуття якісної освіти в навчальних закладах, проведення зовнішнього незалежного оцінювання, оптимізацію мережі  загальноосвітніх навчальних закладів.

У районі реалізається Комплексна програма розвитку освіти «Освіта Городенківщини» на 2016-2025 роки. Поліпшено матеріально-технічну базу закладів освіти. Є здобутки й перемоги учнів та педагогів на районному та обласному рівнях.

Аналізуючи підсумки минулого навчального року, можемо засвідчити, що за активної підтримки районної державної адміністрації, районної ради, у співпраці з органами місцевого самоврядування, батьківською громадськістю, меценатами нам удалося не лише забезпечити стабільну роботу галузі, а й зробити реальні кроки щодо модернізації багатьох освітніх ланок.

Доступність до якісної освіти починається з дошкільної ланки, бо саме вона є базисом системного розвитку дитини, фундаментом творення якісно нового освітнього простору.

Закони України «Про освіту», «Про дошкільну освіту» визначають пріоритетну роль дошкільної освіти. Головними її пріоритетами сьогодні є забезпечення якісної та доступної дошкільної освіти, виховання здорової та компетентної особистості.

        Мережа дошкільних навчальних закладів району відповідає потребам населення, функціонує  станом на 25 серпня 2016 року   20 ДНЗ ( місто - 2, село -18) та  18 – навчально-виховних комплексів . Всього в районі 73 групи, в яких виховується і навчається  1460 дітей, що становить 73 % від загальної кількості дитячого населення. Охоплення дітей 5 річного віку складає 100%.

Навчально-виховний процес здійснює 212 педагогів, з них 97 мають базову вищу освіту та 115 повну вищу освіту, що становить 46% і 54 % відповідно. Таким чином в порівнянні з минулим роком  кількість педагогічних працівників з повною вищою освітою збільшилось на  10%.  

З метою економії бюджетних  коштів в дошкільних закладах району є незаповненими 47 ставок вакантних посад ( технічного персоналу, психологів,  інструкторів фізкультури і ін.).Загальна сума зекономлених коштів становить   593,3  тис.грн.

Протягом навчального року за бюджетні кошти для Раковецького, Семенівського, Тишківського НВК ,  Чернятинського, Ясеневопільнівського ДНЗ було закуплено меблі та постільну білизну на суму 501.620 тис.грн. Також закуплено електричні плити для Топорівського та Чернятинського ДНЗ на суму 6000 тис. грн., морозильні камери для Чернятинського та Городенківського ДНЗ «Зірочка»на суму 5500 тис. грн., насос для Виноградського ДНЗ на суму 2500 тис.грн. Виділено кошти на ремонт опалювальної системи в Городенківський ДНЗ «Зірочка» на суму 15000 тис. грн. та 10000 тис. грн. на ремонт каналізаційної системи Чернелицькому ДНЗ «Віночок».За кошти меценатів (агрофірма «Перспектив) проведено заміну підлоги в Олієво-Королівському ДНЗ, за сприянням депутата обласної ради Мельничука В.І. – капітальний ремонт приміщення ТопорівськогоДНЗ

        Харчування дітей дошкільників з 01.04.2016 р. становить 18 грн.00 коп., з них батьківська плата у міській місцевості  становить 70% та в сільській місцевості 60%, відповідно 12.50 грн. та 10.50 грн. Від плати за харчування звільнено дітей –сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей, батьки яких мобілізовані в зону АТО. Розмір плати за харчування сім’ям, які мають трьох і більше дітей встановлено 50% батьківської плати. Дошкільнята отримали додатково із районного бюджету 2млн. грн. на до фінансування харчування в ДНЗ.

Аналіз виконання норм харчування дітей у дошкільних навчальних закладах за 2015 рік становив в середньому 80,5 %.

В усіх дошкільних навчальних закладах зроблено поточні ремонти, обладнано та поновлено  спортивні та ігрові майданчики . За рахунок мецената Приймака В.В. дообладнано ігровий майданчик в Городницькому ДНЗ «Джерельце». Стараннями працівників дитячих садків, спонсорів,  окремих сільських рад ( Семаківської, Сороківської, Далешівської, Олієво-Королівської та Чернелицької) створено належні умови для розвитку дошкільнят.

Черга у дошкільні навчальні заклади станом на 01 серпня становила 146 дітей.

З 20 дошкільних навчальних закладів 13 забезпечені комп’ютерами та 5 ДНЗ підключені до мережі Інтернет. 

      Загальна середня освіта

На етапі інтеграції України в європейський простір важливим є спрямування освіти на розвиток інтелектуального потенціалу держави, економіки, науки і культури. У зв’язку із цим назріла потреба модернізації освітньої галузі, вирівнювання освітнього потенціалу регіону, забезпечення рівного доступу до якісної освіти. Відповідно до цього проводиться робота над новим Законом України «Про освіту», який планується прийняти Верховною Радою у вересні 2016 року. Для забезпечення потреби населення у якісних освітніх послугах у районі на кінець  2015/2016 навчального року мережа загальноосвітніх навчальних закладів нараховувала 37  різних типів.

Протягом двох навчальних років вона зменшилась на 5 %: у 2014 – 2015 н.р. – 39 ЗНЗ, у  2015-2016 н.р. – 37 ЗНЗ.  В загальному мережа загальноосвітніх навчальних шкіл відповідає потребам населення.  Зокрема: 1  НВК – І ст.,   13  НВК  І – ІІ ст.,   4  ЗНЗ –  І – ІІ  ст.,  4 НВК  І – ІІІ ст.,  14  ЗНЗ –  І – ІІІст, 1 гімназія.

         В 2014-2015 н.р. кількість учнів у школах району становила 5260, в 2015-2016 н.р. навчалось 5166 учнів. Аналіз контингенту дітей і підлітків шкільного віку свідчить про його зменшення. Порівнюючи два навчальних роки кількість учнів зменшилась на 94. При детальному порівнянні кількості учнів можна зробити висновок, що в порівнянні з минулим роком кількість учнів у початкових класах з 2039 учнів збільшилась до 2094 учнів (55), в середній ланці – з 2576 учнів зменшилась до 2468 (108), в старшій ланці також кількість учнів зменшилась з 318 до 306 (12).

         Знизилась також наповнюваність класів. В минулому навчальному році наповнюваність учнів в класах становила 13,2%, а в 2015-2016 н.р. – 13 %.

Процес реорганізації і закриття малокомплектних навчальних закладів є незворотним, і, хочемо ми цього чи ні, до нього необхідно готуватися. Слід відзначити, що за останні 2 роки  було реорганізовано  9 загальноосвітніх навчальних закладів у НВК, призупинено діяльність – 2-ох закладів освіти.

               Маємо завдання сьогодення запустити багато процесів одночасно: зупинити падіння якості та доступності освіти, орієнтувати її зміст на компетентності, «перенавчити» вчителів, змінити структуру школи і найголовніше - забезпечити ці перетворення ресурсами. При цьому зберегти все найкраще, що є в українській школі.

УКРАЇНСЬКА ШКОЛА НЕ ГОТУЄ ДО УСПІШНОЇ САМОРЕАЛІЗАЦІЇ В ЖИТТІ. УКРАЇНСЬКИЙ ШКОЛЯР ОТРИМУЄ В ШКОЛІ ЗДЕБІЛЬШОГО СУМУ ЗНАНЬ. ПОТРІБНА ДОКОРІННА РЕФОРМА

«Сьогодні у нас дві проблеми в навчанні. Перше – це перевантаженість предметами. Однозначно такого обсягу не може бути. І друга проблема – те, що ми даємо суто навчальний матеріал. Випускник нашої української школи не вміє застосувати здобуті знання у житті. Він, як фарширована риба, розумієте? Нібито і риба, але не плаває».

 Учителі використовують переважно застарілі дидактичні засоби. Педагогів деморалізує низький соціальний статус та рівень оплати праці. Учитель не має справжньої мотивації до особистісного та професійного зростання.

ВИПУСКНИК НОВОЇ ШКОЛИ: ОсобистістьПатріот. Інноватор.

  Саме  вони поведуть українську економіку в ХХI ст..

ФОРМУЛА НОВОЇ ШКОЛИ СКЛАДАЄТЬСЯ З 8 КЛЮЧОВИХ КОМПОНЕНТІВ:

Усі компетентності однаково важливі й взаємопов’язані. Кожну з них діти набуватимуть послідовно, поступово під час вивчення різних предметів на всіх етапах освіти.

У рамках запровадження компетентнісного підходу буде створено нову систему вимірювання й оцінювання результатів навчання. Зокрема, буде змінено зміст зовнішнього незалежного оцінювання.

Нова школа працюватиме на засадах «педагогіки партнерства».

Кадрова робота

         У відділі освіти та загальноосвітніх навчальних закладах створена нормативно-правова база  з кадрових питань та трудового законодавства. Затверджена  структура відділу, номенклатура посад, призначення і звільнення яких здійснюється начальником відділу освіти. Розроблені посадові інструкції на всі посади у відповідності до вимог Довідника типових кваліфікаційних  характеристик.

         Відповідно до Закону України «Про відпустки»    складаються, затверджуються  та погоджуються з профспілковим комітетом графіки щорічних основних  та додаткових відпусток для керівників закладів освіти.

         Керівники загальноосвітніх навчальних закладів забезпечені комп’ютерною технікою, мають доступ до мережі «Інтернет», що сприяє удосконаленню та плануванню роботи з кадрами на місцях  з використанням новітніх технологій.

      У районі склалась певна система роботи з педагогічними кадрами.   

        Кандидатами для  зарахування   до кадрового резерву є педагогічні працівники з вищою освітою, які успішно справляються з виконанням посадових обов’язків, виявляють ініціативу, мають організаторські здібності та стаж роботи не менше 3-х років.

Зарахування кандидатур до кадрового резерву проводиться наказом начальника відділу освіти райдержадміністрації на підставі власної заяви педагогічного працівника та пропозицій керівників навчальних закладів.

        Аналіз плинності педагогічних кадрів за  2015 - 2016 рік   показав, що звільнено з   посади 4 керівників  загальноосвітніх навчальних  закладів, призначено – 4. З кадрового резерву – 2. Плинність кадрів серед дирекції невелика, об’єктивно обумовлена. 

      З 01.01. по 01.07. 2016 року вибуло  18 педагогічних працівників, з яких  за віком  - 3 , за  власним бажанням - 8, за угодою сторін – 3,  решта - з інших причин. Прийнято – 5 педагогічних працівників.

         Станом на 01.06.2016  всіх працівників ( ДНЗ та ЗНЗ)  - 1999  (з них жінок – 1512 ). Педагогічних працівників – 1269 , ставок – 972 . Кваліфікаційний рівень учительського колективу складає 57,3% спеціалістів   вищої та першої категорії. 154 (12.2% )   пенсійного віку.

       Одним з пріоритетних завдань відділу освіти у сфері позашкільної освіти є поліпшення якості освітніх послуг, що залежить від компетентності педагогічних кадрів. У Законі України «Про позашкільну освіту» підкреслюється особлива роль закладів цієї ланки системи освіти як одного з визначальних чинників соціального та професійного самовизначення дітей та молоді.  В даний час проходить реорганізація СЮН та ЦДЮТ в єдиний позашкільний центр.

          Пріоритетним завданням кадрової роботи в районі є укомплектування навчальних закладів району молодими спеціалістами. Зі стажем роботи до

3-х  років   працює 26,6% ( дані станом на 10.09.2015 р.) молодих спеціалістів. Для їх професійного  становлення  організовано фахові школи молодого вчителя, у  навчальних закладах – наставництво.

         Станом на 23.08.2016 р. у відділі освіти Городенківської районної державної адміністрації  зареєстровано  48 заяв :

6 заяв  щодо переведення із одного навчального закладу до іншого ;

  6 заяв про збільшення тижневого навантаження ;

  8 заяв на звільнення за власним бажанням або за згодою сторін;

  28  заяв щодо працевлаштування  за різними спеціальностями .

Із 28 заявників на працевлаштування – 16 мають повну вищу освіту ( спеціаліст або магістр), 12  диплом бакалавра.

 Найбільше заяв поступило на працевлаштування за спеціальностями  вчителя початкових класів та української мови і літератури.

           Потреба в кадрах на 2016/2017  навчальний рік  1 педагогічний працівник  з німецької мови  з тижневим навантаженням  15 годин. 

         Організація підготовки та проведення атестаційного процесу в  районі відповідає вимогам Типового положення про атестацію педагогічних працівників. Рішенням районної атестаційної комісії відділу освіти від 04  квітня 2016  року (протокол № 5)   атестовано на відповідність займаній посаді  30  керівників установ освіти та заступників з навчально-виховної роботи. Всього ж  атестовано 224  педагогічних працівників, з яких присвоєно педагогічне  звання  «старший учитель» - 21,    «старший вихователь» -1, підтверджено звання «старший учитель»-51, «учитель-методист»-11 та « практичний психолог -методист»-1. 

        Підвищення кваліфікації педагогічних працівників здійснюється на базі Івано – Франківського ОІППО

       144 педагогічних працівників навчальних закладів району проживають за межею пішохідної  доступності. З них безкоштовним підвозом забезпечено 49 осіб, що складає 34,2%.Виховна робота. Серед виховних напрямів у сучасній школі найбільш актуальним є національно-патріотичний як стрижневий, основоположний, що відповідає як нагальним вимогам і викликам сучасності, так і закладає підвалини для формування свідомості нинішніх і прийдешніх поколінь, які розглядатимуть державу як запоруку власного особистісного розвитку, що спирається на ідеї гуманізму, соціального добробуту, демократії, свободи, толерантності, виваженості, відповідальності, здорового способу життя, готовності до змін. Підвіз учнів. В Городенківському районі 606 учнів та 144 педагогічних працівників проживають за межею пішохідної доступності  і потребують підвозу до місця навчання. Для організації підвезення залучаються  приватні перевізники  та автобуси придбані на виконання  програми «Шкільний автобус». Шкільними автобусами забезпечується підвіз 419 дітей (97,2%) та 49 педагогічних працівників (34,2%).

   На балансі відділу освіти знаходиться  8 транспортних  одиниць. 1 автобус переданий в зону АТО.

       Укладання угод із приватними перевізниками щодо підвезення у сільській місцевості учнів та педагогічних працівників до навчальних закладів і додому не укладалися.

Матеріально-технічна база

    Аналіз стану освіти району та тенденції, які мали місце у 2015/2016 навчальному році, свідчать про те, що органами виконавчої влади, керівниками закладів освіти району, міським та селищними головами рад проводилася значна робота щодо виконання законодавства про загальну середню освіту, створення умов для забезпечення громадянами рівного доступу до якісної освіти, її інтеграції у загальноєвропейський освітній простір.

Незважаючи на непросту ситуацію в країні, у районі  системно здійснюються заходи щодо захисту та фінансування освітньої галузі.

Для забезпечення функціонування закладів освіти району затверджено бюджет  загального та спеціального фонду (бюджет розвитку) з урахуванням змін у сумі 62954,200 тис. гривень, у тому числі на заробітну плату з нарахуваннями – 55684,231 тис. гривень, на енергоносії – 6642,700 тис. гривень, на харчування учнів – 114,200 тис. гривень, на інші видатки – 500,0 тис. гривень.

 

У 2016 році збережено надбавки педагогічним працівникам навчальних закладів у граничному розмірі 20% та працівникам бібліотек – 30%, 20% - винагороди до дня учителя. Із  метою стабільного функціонування загальноосвітніх навчальних закладів району модернізується, поповнюється матеріально-технічна база.

         В освітній галузі протягом  2015-2016 н.р. проведено такі  заходи:

     - заміна вікон на металопластикові у Росохацькій ЗОШ І-ІІІ ст. Городенківській ЗОШ І-ІІІ ст..№1, Топорівській ЗОШ І-ІІІ ст, Копачинській ЗОШ І-ІІ ст.,  Городенківській ЗОШ І-ІІІ ст..№2 (150 тис.грн.), Виноградській ЗОШ І-ІІІ ст..(150тис.грн.), Стрільченській ЗОШ І-ІІ ст. (500 тис.грн.), Чернелицькій ЗОШ І-ІІІ ст. (300 тис.грн.), Дубківській ЗОШ І-ІІ ст. (150 тис.грн.), Ясенево-Пільнівській ЗОШ І-ІІІ ст. (333 тис.грн.);  Рашківському НВК І-ІІ ст.. (210 тис.грн), Сороківській ЗОШ І-ІІІ ст.  ( 297 тис.грн. ).

- замінено двері на металопластикові в Росохацькій ЗОШ І-ІІІ ст.                          (70 тис.грн.),

-  капітальний ремонт  внутрішньої вбиральні  Городенківської ЗОШ І-ІІІ ст..№1;

- облаштування санвузла в Семаківської ЗОШ І-ІІІ ст. за кошти обласного бюджету та українсько-канадського фонду «Світ для дітей»,  Рогинського НВК І ст. (40 тис.грн),   Раковецькому НВК І-ІІІ ст. (40 тис.грн);;

       - реконструкцію системи опалення  Рогинського НВК І ст. (150 тис.грн);

      - замінено котлів в Раковецькій ЗОШ І-ІІІ ст., Копачинському НВК І-ІІ ст.;

      -  завершена реконструкція котельні в Торговицькому НВК І-ІІІ ст.;

      - за кошти обласного бюджету придбано комп’ютерний клас в Чернелицьку ЗОШ І-ІІІ ст. (80 тис.грн.)  та мультимедійний центр в Поточищенську ЗОШ І-ІІІ ст.., придбано оргтехніки для Семаківської ЗОШ І-ІІІ ст. (50 тис.грн.;

  • проведено частковий ремонт дахів: майстерні в Семаківській ЗОШ І-ІІІ ст. (147 тис.грн,), Чортовецькій ЗОШ І-ІІІ ст.(44 тис.грн.), Кусисівського НВК І-ІІ ст. (90 тис.грн.);
  • придбано для фізичних кабінетів оргтехніки  для Городенківської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 (80 210,0 тис.грн.) , Городенківської гімназії  (80 860,0 тис.грн,), Чернелицької ЗОШ І-ІІІ ст. (86930,0 тис.грн.);
  • проведено ремонт системи теплопостачання в Серафинецькій ЗОШ І-ІІІ ст. (340 тис.грн);

- добудова в Чернятинській ЗОШ І – ІІІ ст. (1 млн.440 тис.грн.),

-  в ДЮСШ проведено капітальний ремонт підлоги спортивного залу  (721 тис.387 грн.),  душових та туалетів на суму 80 тис.грн..

  Заклади освіти повністю забезпечені необхідною кількістю палива (дрова).  На альтернативний вид палива  переведено котельні в   Чернелицькій ЗОШ І-ІІІ ст., Ясенево-Пільнівській ЗОШ І-ІІІ ст., Рашківській ЗОШ І-ІІ ст., Глушківському НВК І-ІІ ст., Вільхівському НВК І-ІІ ст., Виноградська ЗОШ І-ІІІ ст., Незвиський НВК І-ІІІ ст., Росохацька ЗОШ І-ІІІ ст., Городницька ЗОШ І-ІІ ст., Острівецький НВК І-ІІ ст.

      Протягом І півріччя  2016 зроблено:

н.р. у Рогинському НВК І ст.:

- встановлено 20 м огорожі території школи;

- замінено пічне опалення на  електричне;

- облаштовано внутрішні вбиральні;

- закуплено водонагрівач на кухню для підігріву води.

Проведиться будівництво спортивного майданчика Вікнянського НВК І-ІІ ст.. – 498,8 тис.грн;

Добудова Чернятинської ЗОШ І-ІІІ ст. – 1984,6 тис.грн;

Капітальний ремонт (заміна вікон) Чортовецької ЗОШ І-ІІІ ст. – 498,8 тис.грн;

Капітальний ремон (заміна вікон) Слобідського НВК І-ІІ ст.. – 249,4 тис.грн;

Капітальний ремонт теплотраси Чернелицької ЗОШ І-ІІІ ст.. – 482,9 тис.грн.

За кошти міської ради проводяться роботи з благоустрою територій Городенківської  гімназії та Городенківської ЗОШ №1. капітальний ремонт приміщення №2 Городенківської ЗОШ №2. Об’їзд шкіл показав, що школи готові до початку навчального року.

Із 37 навчальних закладів свідоцтва на право постійного користування земельними ділянками:              

    - 27 навчальних закладів мають Акти (витяги) на постійне користування землею;

    - 9  Актів навчальних закладів у процесі виготовлення;

  • 1 - навчальний заклад (Городенківська гімназія) орендує приміщення земельної ділянки Городенківської ЗОШ І-ІІІ ст.№1.

 Свідоцтва на право постійного користування земельними ділянками із    20  дошкільних навчальних закладів:

  • 1 заклад має Акт (витяг) на постійне користування землею;
  • 19 Актів  у процесі виготовлення.

Одним з важливих питань підготовки навчальних закладів до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період є приведення приміщень навчальних закладів, інженерних мереж та споруд до сталої роботи.

Протягом 2016 року заплановано:

  • заміна котлів – Сороківська ЗОШ І-ІІІ ст.;
  • завершення  ремонту зовнішнього фасаду Тишківського НВК І-ІІІ ст.;
  • капітальний ремонт 2-го корпусу і закінчення реконструкції спортивного залу Семаківської ЗОШ І-ІІІ ст.;
  • продовження добудови Чернятинської ЗОШ І-ІІІ ст.;
  • свердління скважин - Виноградської ЗОШ І-ІІІ ст., Далешівської ЗОШ І-ІІІ ст., Ясеневопільнівської ЗОШ І-ІІІ ст.;
  • придбання ком’ютерного класу - Торговицький НВК І-ІІІ ст.;
  • продовження встановлення вікон на металопластикові – Копачинський НВК І-ІІ ст., Острівецький НВК І-ІІ ст.;
  • заміна покрівлі – Чортовецька ЗОШ І-ІІІ ст., Кунисівський НВК І-ІІ ст.;
  • заміна котлів на твердопаливні – Михальчівський НВК І-ІІ ст., Чернятинський ДНЗ ;
  • капітальний ремонт теплотраси – Чернелицька ЗОШ І-ІІІ ст.

 Проблем перед освітянською галуззю району стоїть набагато більше, ніж мною окреслено, тому закликаю всіх до активного обговорення і внесення  слушних пропозицій.

            Переконаний, що спільними зусиллями освіта району буде набувати нових барв. Інакше не можна – наше надійне майбутнє народжується в якості сьогоднішньої освіти.

            Висловлюю щиру вдячність усім освітянам за творчу і сумлінну працю, а керівникам району, головам сільських, селищних рад, керівникам місцевих підприємств, батькам -  за активне сприяння розвитку освітянської галузі.

                       Сподіваюся, що набутий нами досвід вирішення освітніх проблем забезпечить успішну практичну реалізацію нових завдань розвитку освіти в районі.

            Вітаю всіх із початком навчального року. 
    Бажаю всім учасникам навчально-виховного процесу міцного здоров’я, щастя, благополуччя, творчих здобутків, миру та злагоди в державі.

        У обговоренні доповіді взяли участь Н. Попович, І . Водянко - методисти РМК,

Ю. Лахман-заступник начальника відділу освіти, Н. Паньків - завідувач РМК, І. Дем`янів – головний спеціаліст відділу освіти, І. Котелко – лідер учнівського самоврядування району, голова районної організації профспілки працівників освіти, З. Крох – методист РМК.

     У роботі колегії взяли участь та виступили: Р. Жичицький – перший заступник голови РДА, І. Мандич – голова районної ради, В. Палійчук – головний спеціаліст департаменту освіти, науки, молоді та спорту ОДА.

     Членами колегії прийнято конкретні рекомендації щодо розвитку освітньої галузі району.

                                                                           

                                                                           

                                                                           

                                                                           

                                                                           

                                                                           

 

 

Переглядів: 619 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz