Неділя, 28.04.2024, 15:45
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2016 » Жовтень » 1 » 29 вересня 2016 року на базі Чернелицької ЗОШ І-ІІІ ст.відбулася обласна педагогічна практика учителів німецької мови
10:12
29 вересня 2016 року на базі Чернелицької ЗОШ І-ІІІ ст.відбулася обласна педагогічна практика учителів німецької мови

                  29 вересня 2016 року на базі Чернелицької ЗОШ І-ІІІ ст.відбулася обласна педагогічна практика учителів німецької мови, керівників гуртків з предмета      Спецкурс: " «Особливості вивчення німецької мови як другої іноземної»                    

Керівник: Олександра Кондрат, методист ОІППО                                                                                 

Мета. Ознайомити слухачів курсів з досвідом роботи  вчителів Чернелицької ЗОШ І-ІІІст. щодо  навчання   німецької мови

      Слухачів педпрактики  з щирими привітаннями зустріли учні навчального   закладу. З школою та організацією навчально-виховного процесу в ній ознайомила керівник Чернелицької ЗОШ І-ІІІ ст. Білецька Г.З., зокрема ,зупинилась на досягненнях учителів іноземної мови школи.  Про  вивчення предмета «Іноземна мова» в основній і старшій школі учасників педпрактики  ознайомила Кондрат О.І.,методист Івано -Франківського ОІППО.                                                                                                                                                       

       Учитель    іноземних мов Баюра Г.І.,вчитель вищої категорії,старший учитель презентувала присутнім заняття з країнознавства «Das alles ist Deutschland». На заході учні розповідали про історію Німеччини, обговорювалося поняття « Відповідальність за історію». Використовуючи роботу в групах, учні представляли свої партії,передвиборні програми,гості голосували. Проведено аудіювання (робота з текстом « Шоколадний дядько»). Діти висловлювали свої думки про те, що вони думають про життя в Німеччині і якими вони уявляють справжніх німців. Продемонстровано цікавий відеоролик «Що думають австрійці про німців?». Насамкінець в подарунок для вчителів прозвучала пісня, перекладена з української мови на німецьку « Моя земля» у виконанні Ілони Котелко.

            Баюра Г.І. поділилася досвідом роботи щодо участі в програмах обміну,зокрема, про співпрацю з Австрійським земляцтвом,про поїздки в Австрію, Німеччину. Присутнім було продемонстровано відеоролики поїздки учнів та учителів в німецькомовні країни, ознайомлення їх із  звичаями і   традиціями країн,а також учні мали можливість 3 дні навчатися у Відні з австрійськими викладачами.Під час поїздки учні відвідали могилу Степана Бандери в м.Мюнхені.Для членів  Австрійського земляцтва  було організовано концерт.                                                                                                                                                                           

        Абрамович Н.В.,учитель німецької мови, вчитель вищої категорії, учитель-методист поділилася досвідом роботи з використання мовного портфоліо як одного з допоміжних засобів у вивченні іноземних мов. Вона наголосила,що  актуальним для нашого сьогодення є впровадження європейських стандартів у навчання іноземних мов в Україні. Одним із дієвих інструментів гуманістичного навчання іноземних мов є ведення учнівського мовного портфоліо, оскільки цей інструмент дозволяє учневі аналізувати і усвідомлювати власний шлях навчання, а також впливати на нього. Що дає мовне порт фоліо? Це:  Зростання мотивації всіх учнів, включаючи найменш успішних.                                     

 Зростання впевненості учня у собі і своїх можливостях.                                              

Збільшення часу свідомої роботи учня над покращенням своїх результатів.                                      

Зростання учнівської креативності.                                                                              

Покращення взаємин між учнями і вчителем.

      Бережанська О.Р.,методист РМЦ ознайомила присутніх з видавничою діяльністю учителів іноземних мов. Кондрат О.І.,методист ОІППО підбила підсумки педпрактики. Всі учасники педпрактики були вражені майстерно проведеним заняттям з країнознавства, виступами учителів школи з досвіду своєї роботи.

                                                                                                 

                                                   

Категорія: Іноземні мови | Переглядів: 514 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz