Неділя, 05.05.2024, 19:31
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2013 » Квітень » 11 » 9 квітня 2013 року в Дубківській ЗОШ І –ІІ ст. відбулося ІV засідання творчої групи вчителів української мови
10:36
9 квітня 2013 року в Дубківській ЗОШ І –ІІ ст. відбулося ІV засідання творчої групи вчителів української мови

Згідно плану роботи методичного кабінету  9 квітня 2013 року в Дубківській ЗОШ І –ІІ ст. відбулося ІV засідання творчої групи вчителів української мови  та літератури з теми «Розвиток творчої ініціативи вчителя та учнів на основі інноваційних підходів до організації навчально-виховного процесу».

Учасники працювали за таким планом:

1.Підвищення теоретичного та професійного рівня вчителя української мови і літератури.

2.Компетентнісний підхід у навчанні учнів-старшокласників на уроках української мови і літератури.

3.  Відвідування уроку літератури в 9 класі «Урок – психологічне дослідження з використанням технологій інтерактивного навчання та критичного мислення»  та виховного заходу «Я по землі своїй іду в Господній храм душі людської (зустріч з О.Яхневич)».

4. Обмін власним досвідом.

Метою роботи вчителів було опанування теоретичного матеріалу з порушених питань, ознайомлення з практичним застосуванням інноваційних технологій з метою розвитку творчої ініціативи вчителя і учнів на уроках, сприяння активізації творчого потенціалу педагогічних працівників, обмін досвідом з порушених проблем.

Серед форм роботи були застосовані:

Ø науково-методичне інформування;

Ø експрес-інформація;

Ø обмін досвідом;

Ø ділова гра.

Змістовною та цікавою для учасників засідання стала експрес-інформація  про підвищення теоретичного та професійного рівня вчителя української мови і літератури методиста РМК  Блащук С.М. Світлана Михайлівна наголосила, що кожному вчителю потрібно працювати над вдосконаленням професійної творчості як складової професійної компетентності педагога.

Наступним кроком роботи творчої групи стала доповідь – обмін досвідом вчителя української мови та літератури Ясеневопільнівської ЗОШ І – ІІІ ст. Михайлик Н.І. «Компетентнісний підхід у навчанні учнів-старшокласників на уроках української мови і літератури». Доповідь вчительки відповідала такому плану:

1.Теоретико-понятійний апарат компетентнісної педагогіки.

2.Ключові освітні компетенції та ключові компетентності учнів.

3. Шляхи розвитку компетенцій.

Та більш цікавим було  практичне продовження доповіді. Вчителька запропонувала інтерактивні елементи, які використовує  на уроці, адже вони сприяють глибокому засвоєнню навчального матеріалу:

 • робота з деформованими висловлюваннями;

•  дослідження - моделювання;

•  конструювання;

•  реконструювання;

          •  навчальне редагування.

Використання інтерактивних технологій спостерігали члени –учасники засідання і на уроці української літератури у 9 класі, котрий провела вчителька Дубківської ЗОШ І – ІІ ст.. Григорак Г.І. вчителька використала різні форми роботи, зокрема:

·        прийоми автотренінгу;

·        моделювання ситуацій;

·        мозковий штурм;

·        самопрезентація;

·        аналіз життєвих ситуацій;

·        рефлексії;

·        кола Вена.

Та надзвичайно зворушливим став виховний захід, що підготувала вчителька української мови та літератури  Дубківської ЗОШ І – І ст. Стецюк Н.Д. Це була зустріч із поезією Орисі Яхневич. Зворушливим було читання поезій, чарував спів дітей. У залі витала атмосфера добра, чуйності, любові…

Наступною формою роботи став обмін досвідом вчителя-методиста Боюк Л.В. Вона презентувала розробку творчих інтегрованих завдань роботи на уроках української мови і літератури, що дозволяють розвивати логічне мислення учнів.

Підсумок роботи вчителів творчої групи провела керівник Скоротіжук О.Ф., котра довела до відома, що уже опрацьовані усі конспекти уроків літератури рідного краю, і вони готуються до друку.


  


  

Категорія: Українська мова | Переглядів: 503 | Додав: letvytsjka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz