П`ятниця, 03.05.2024, 12:25
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2016 » Листопад » 10 » 9 листопада, наша держава відзначає День української писемності та мови
14:02
9 листопада, наша держава відзначає День української писемності та мови

     9 листопада, у день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-літописця, наша держава відзначає День української писемності та мови, свято, яке гуртує усіх нас – на шляху відродження духовності, зміцнення державності. Наше ставлення до рідної мови формує ставлення світової спільноти до нас, як до нації. Від нас залежить, якими побачить українців світ. Зберігати і розвивати рідну мову – це будувати незалежну, справді вільну країну, виховувати гідних представників  свого народу і пишатися своєю Батьківщиною.

     У День української писемності та мови, 9 листопада, на Українському радіо відбувся шістнадцятий радіодиктант національної єдності, зокрема в приміщенні ЦТУМ диктант писали: головні спеціалісти відділу освіти, методисти РМЦ, працівники ЦТУМ, просвітяни міста. Кожен з нас готовий підтримувати її державність, підносити її престиж, зміцнювати та розвивати.

     О 13.00 базі Городенківської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 свято  продовжилося літературно-музичною композицією «Мово рідна, ти жива !», присвячена Дню української писемності та мови, яку підготували та провели педагоги-словесники Городенківської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 Стахира Марія Григорівна (спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, «старший вчитель»).

З привітальним словом до учасників свята звернувся Лахман Ю. П. -  заступник начальника відділу освіти,  Паньків Н. П. - методист РМЦ, Юрковський О. Я. -  голова РО «Просвіта» імені Тараса Шевченка.

     Знати українську мову і літературу не тільки престижно, а й необхідно, адже вона несе у собі історичну, естетичну й культурну інформацію про український народ, його національні глибини та моральні цінності. Ознаки будь-якої нації – це освіченість, духовність, культура та мова, якщо людей позбавити таких якостей – нація приречена на зникнення. Тому дуже важливо активізувати зусилля з підвищення освіченості, створювати умови для інтелектуального та мовно-літературного розвитку підростаючого покоління, щоб у першу чергу виховати гідних українців і не загубити найдорожчу спадщину українського народу.

                                                         

                                                                                                                                              

Переглядів: 450 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz