П`ятниця, 03.05.2024, 16:46
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2014 » Квітень » 17 » Дано любить, терпіть, страждать…
15:24
Дано любить, терпіть, страждать…

Під такою назвою на базі Городенківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 відбувся міський бібліотечний захід, автори якого бібліотекар, учитель української мови і літератури Бондзяк Л.Д., учитель української мови і літератури Боюк Л.В., керівник ЗНЗ Сливчук В.Ф. Присутніми на даному заході були учні та учителі школи, методисти РМК Бережанська О.Р., Блащук С.М., бібліотекарі міських шкіл Болтунова Н.Р. та Перегінчук Л.М.

Словами сучасного українського письменника Володимира Яворівського розпочався захід: «Тарас вихопив Україну вже за межею буття, він повернув їй загострене почуття гідності… Як український політик найвищого рангу він простягнув обійми до народів Кавказу, до поляків, росіян, арійців…».

Присутні ознайомились з драмою особистого життя Т.Шевченка, побачили в ньому не лише поета і художника, а й революційного демократа, політика, дипломата, психолога, просто українця і патріота своєї держави, яку любив до кінця життя.

Учасники заходу мали змогу переглянути події Майдану, фотографії Небесної сотні, почути вірш Т.Шевченка «Кавказ» у виконанні героя Майдану Сергія Нігояна за допомогою мультимедійної презентації, яку підготував директор школи Віктор Сливчук. Дана презентація та рядки віршів Шевченка, які майстерно виконували учні школи, зворушили всіх присутніх. Червоною ниткою через весь захід пройшла ідея єднання українського народу, любові до рідної землі, стояти на захисті непорушних кордонів України. Т.Шевченко не встиг принести «своїй Україні убогій» довгоочікуване дитя, яке виросло через століття у нашу Незалежність. Проте подарував Слово, яке змогло стати на сторожі цілого народу!

 

  

Категорія: Загальне | Переглядів: 558 | Додав: letvytsjka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz