Неділя, 05.05.2024, 04:24
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2015 » Квітень » 7 » «Хай буде все небачене побачено»
20:12
«Хай буде все небачене побачено»

      «Хай  буде все небачене побачено» (до ювілею Ліни Костенко)

 

       Є в  українській  літературі  імена, оповиті  невмирущою славою та любов’ю, що  увібрали  у себе  душу українського народу. Одним із них є ім’я  геніальної поетеси Ліни Костенко. Цьогоріч Ліна Василівна  зустрічала свою 85 весну.

      Віддаючи  шану видатній  письменниці, вихованці гуртка «Мистецтво живого слова» Городенківського ЦДЮТ під керівництвом А.Є.Левінської  провели літературні читання «Ліна Костенко. Акварелі слова». Гуртківці  розповіли про сторінки  біографії поетеси , основні віхи її творчості  та  внесок в культуру  українського народу. Керівник гуртка  змістовно розповіла про важкий , викладений тернами , шлях Ліни Костенко  до світового визнання. Діти натхненно читали  найвідоміші вірші «Мій перший вірш написаний в окопі», «Доля», «Бузиновий цар» та багато інших.

         Загалом, ця година  поезії пройшла надзвичайно швидко і виявилася, як не дивно, досить пізнавальною і для присутніх, і для тих, хто  виступав. Звичайно, неможливо передати всі чари і всю глибінь поетичного слова Ліни Костенко за одну зустріч, але хоч трохи  наблизити  молодше покоління до творчості  геніальної  спадкоємиці величних традицій не лише власного народу, а й усього людства вдалося.

      Директор Городенківського районного центру дитячої та юнацької творчості Г.В.Навальківська та вчитель української мови та літератури Городенківської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Л.В.Мартінсон підсумовуючи, закликали  усіх любити  і шанувати  визначних і талановитих творців  сучасного мистецтва, як Ліна Костенко, пам’ятати  про їх внесок в культуру  українського народу, про незламність  їх духу, їх патріотичність, нескореність і силу. Відзначили  зворушливе, щире декламування поезії юними любителями поетичного слова.

 

                                     

 

 

Переглядів: 555 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz