Понеділок, 06.05.2024, 11:19
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2017 » Лютий » 21 » «Кожен із нас має гордитися своєю чудовою мовою, адже вона того варта»
16:53
«Кожен із нас має гордитися своєю чудовою мовою, адже вона того варта»

«Кожен із нас має гордитися своєю чудовою мовою, адже вона того варта»

(Олесь Гончар)

            Пошанування рідної мови бере свій початок з 1999 року, коли в Парижі на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО обговорювали питання про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності». З того часу 21 лютого оголошено Міжнародним днем рідної мови.

         Заклади освіти району взяли активну участь у його відзначенні. У кожному з них організовувалися тематичні книжкові виставки, демонстраційні уроки, проводилися зустрічі з письменниками рідного краю.

         21 лютого 2017 року на базі Семаківської ЗОШ І-ІІІ ст. педагогами та учнями школи проведено районне свято «Бережіть та шануйте рідну мову».

         Літературно-музичну композицію розпочав заступник начальника відділу освіти Лахман Ю. П., який акцентував увагу на тому, що тисячоліттями, віками, роками земля предків плекала рідну мову, передавала її з покоління в покоління. Памятати цей день закликав голова районної організації «Просвіта» Орест Юрковський. Спільною молитвою отець-декан Василь Скрипка благословив учасників на проведення заходу.

         Окрасою свята стала постановка уривку із п’єси І. П. Котляревського «Наталка Полтавка» та майстерно і задушевно прочитана поезія О. Підсухи «Рідна мова» у виконанні наймолодшої учасниці – учениці 3 класу Максим’юк Ангеліни.

         А скільки гордості прозвучало у поетичних рядках та в пісні «Святий Миколай посеред нас», коли йшлося про отця Миколая Чарнецького – виходця із Семаковець, Велетня духа, поборника святої правди і віри.

         Заключним акордом свята став виступ методиста української мови та літератури РМЦ Паньків Н. П., яка закликала берегти і шанувати рідну мову, бути гідними нащадками таких великих і славних батьків.

       

 

 

Переглядів: 986 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz