Середа, 08.05.2024, 01:03
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2020 » Березень » 12 » Майстер-клас для вихователів із проблеми «Формування екологічної свідомості та компетентності дітей дошкільного віку»
19:55
Майстер-клас для вихователів із проблеми «Формування екологічної свідомості та компетентності дітей дошкільного віку»

  У сучасному світі проблеми екологічного середовища набули першорядного значення. Тому особливо гостро постало завдання більш широкого екологічного виховання та освіти всього населення. Первісне значення при цьому має надаватися екологічного виховання та освіти дітей дошкільного віку.
  Ознайомлення дошкільнят з природою - це засіб утворення в їхній свідомості реалістичних знань про навколишню природу, заснованих на чуттєвому досвіді і вихованні правильного ставлення до неї.

   Відповідно до плану роботи відділу освіти  10 березня 2020року  на базі ЦТУМ  відбувся майстер-клас для вхователів із проблеми «Формування екологічної свідомості та компетентності дітей дошкільного віку».

  Під час теоретичної частини майстер-класу вихователь-методист Городенківського  ДНЗ «Зірочка»  Н. Боклащук  доступно та змістовно розкрила закономірності, принципи, методи та організаційні форми екологічного виховання, яке займає важливе місце в розвитку пізнання навколишнього світу, виробленні гуманного ставлення до всього живого і формуванні усвідомленої поведінки дошкільників у природному середовищі.

   Своїми надбаннями із питання використання леп бука як засобу формування екологічних знань поділилися вихователі Городенківського ДНЗ «Веселка» М. Марковська та О. Максимів. Присутні підвищили рівень практичних навичок із виготовлення та застосування лепбука для виділення характерних властивостей об’єктів природи а також  цікаво провели брейн-ринг «Збережемо довкілля».

   Для практичної роботи слухачів майстер-класу було об’єднано у підгрупи, учасники яких виконували різні інтерактивні вправи відповідно до запропонованих тем. А саме,  Н. Забойська, вихователь Городницького ДНЗ «Джерельце» провела екологічний квест ,Л. Ящук, вихователь Виноградського ДНЗ «Ромашка» провела практичні заняття « Природа –головний засіб екологічного виховання дошкільників» , Ю.Миндюк , вихователь Серафинецького ДНЗ «Журавлик» розповіла про інтерактивні технології в ДНЗ з питань екологічного виховання, М.Білик, вихователь Котиківського ДНЗ «Барвінок» поділилася досвідом  як можна виготовити  екологічну годівничку, Л.Атаманюк , Л.Зомчак , вихователі Стрільченського ДНЗ «Казка» та М.Біла , вихователь Чортовецького ДНЗ «Ромашка»  презентували сучасні дидактичні ігри та досліди з екологічного виховання. 

               

               

Переглядів: 1002 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz