Субота, 04.05.2024, 11:47
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2019 » Березень » 17 » Майстер-класу вчителів математики на тему «Формування ключових та математичних компетентностей на уроках та в позаурочний час»
10:53
Майстер-класу вчителів математики на тему «Формування ключових та математичних компетентностей на уроках та в позаурочний час»

  14 березня 2019 року в приміщенні ЦТУМ проведено засідання майстер-класу вчителів математики на тему «Формування ключових та математичних компетентностей на уроках та в позаурочний час».

  Петелька Г.П., методист РМЦ, здійснила інформаційний супровід проблеми методичного заходу, ознайомила присутніх з планом роботи.

  З колегами поділилася досвідом роботи вчитель математики Острівецького НВК Гросевич Л.Т. Любов Тарасівна ознайомила присутніх з різними формами проведення самостійних робіт, які сприяють формуванню в учнів ключових компетентностей, розвивають інтерес до вивчення математики. Велику увагу вчителька звертає на позакласну роботу, яка сприяє формуванню цікавості до вивчення предмету і розуміння важливої ідеї: математика оточує нас, вона є скрізь.

  Захоплююче провела майстер-клас «Мотивація навчальної діяльності на уроках математики» вчитель математики Вільхівського НВК Варварук М.Я. Вчителька показала, як використовуючи спостереження, дослід і вимірювання , спрямовує роботу на створення в навчальному процесі спеціальних ситуацій і забезпечення учням можливості дістати з них очевидні закономірності, геометричні факти, ідеї доведення і т. п. Марія Ярославівна пов’язує вивчення програмового матеріалу з цікавими історичними фактами.

  Наступним етапом роботи було проведення майстер-класу з питання «Реалізація наскрізної лінії «Громадянська відповідальність» при викладанні математики» вчителем математики Виноградської ЗОШ І-ІІІ ст. Ривак С.М. Вчителька продемонструвала як вона поєднує математику з іншими навчальними предметами та розвиває в учнів готовність до співпраці, толерантність щодо різноманітних способів і думок. Таке навчання математики викликає в учнів більше позитивних емоцій , а зміст націлений на виховання порядності, старанності, послідовності.

  На завершення майстер-класу поділилась досвідом своєї роботи вчителька математики Вікнянського НВК Панас Л.В. Вона презентувала «Міні-квест на урці математики»

  Учасники методичного заходу поділилися враженням від побаченого, спільно виробили методичні рекомендації, що будуть використовуватися в їхній роботі.

                                        

                                        

                                        

                                        

 

 

 

Категорія: Математика | Переглядів: 601 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz