Субота, 04.05.2024, 19:05
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2019 » Березень » 4 » Науково-практична конференція на тему: «Роман Шухевич-командир армії нескорених. Шлях звитяги і боротьби Романа Шухевича»
20:21
Науково-практична конференція на тему: «Роман Шухевич-командир армії нескорених. Шлях звитяги і боротьби Романа Шухевича»

Поклін складаємо Тобі

Великий сину України,

Що ти життя своє віддав

За щастя рідної країни.

  Сьогодні Україна та її громадяни стають безпосередніми учасниками процесів, які мають надзвичайно велике значення для подальшого визначення своєї долі. У сучасних ситуаціях викликів та перспектив розвитку важливим є патріотичне виховання підростаючого покоління, що формує майбутній розвиток Української держави.

  Відповідно до плану роботи відділу освіти на 2019 рік , з метою виховання громадянина-патріота, наслідування кращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу і незалежність України, 04 березня 2019 року на базі Тишківського НВК І-ІІІ ст. вперше проведено районну науково-практичну конференцію на тему: «Роман Шухевич-командир армії нескорених. Шлях звитяги і боротьби Романа Шухевича».

  Учасники конференції вшанували пам’ять Романа Шухевича покладанням квітів, відвідали музей історії та визвольних змагань імені Головнокомандувача Української Повстанської армії Романа Шухевича.

  За час навчання в школі учні накопичують знання й уявлення про малу батьківщину, на підставі котрих формується патріотичне виховання. Саме такі якості продемонстрували учасники конференції під час презентацій та дискусій у локаціях.

  Учні цікаво та змістовно презентували та ділилися знаннями про родинне гніздо, славетну родину Шухевичів, дитинство і юність Романа Шухевича, сімейне життя генерала Чупринки.

  Захоплюючими були розповіді про активне громадське і політичне життя Романа Шухевича у 1926-1939 роках, військову службу, діяльність в ОУН та Карпатській Україні, у лавах дружин українських націоналістів у 1941-1942 роках. Спікери –учасники локацій з гордістю ділилися про Романа Шухевича –головнокомандуючого УПА (1942-1950рр.).

  Іванна Дем’янів, головний спеціаліст відділу освіти, Уляна Попадюк та Степан Білоокий, методисти РМЦ, Світлана Кавчук, директор Тишківського НВК І-ІІІ ст., підводячи підсумки, районної науково-практичної конференції на тему: «Роман Шухевич-командир армії нескорених. Шлях звитяги і боротьби Романа Шухевича» висловилися про те, що саме така форма роботи є доцільною, бо максимально враховані особливості розвитку сучасного молодого покоління, їхні захоплення, ставлення до соціальних змін, політичних подій і власна життєва позиція.

  Відділ освіти висловлює подяку Світлані Кавчук, директору Тишківського НВК І-ІІІ ст. за створені належні умови для проведення конференції, заступникам директорів шкіл з виховної роботи та педагогам-організаторам Поточищенської ЗОШ І-ІІІ ст., Серафинецької ЗОШ І-ІІІ ст., Городенківської ЗОШ І-ІІІ ст.№1, Чортовецької ЗОШ І-ІІІ ст., Незвиського НВК І-ІІІ ст., Росохацької ЗОШ І-ІІІ ст., Тишківського НВК І-ІІІ ст., Виноградської ЗОШ І-ІІІ ст., Городенківської ЗОШ І-ІІІ ст.№2 та вчителям історії та суспільствознавчих дисциплін Городенківської гімназії імені А. Крушельницького, Ясеневопільнівської ЗОШ І-ІІІ ст., Чернятинської ЗОШ І-ІІІ ст., Топорівської ЗОШ І-ІІІ ст., Чернелицької ЗОШ І-ІІІ ст., Сороківської ЗОШ І-ІІІ ст., Торговицького НВК І-ІІІ ст., Семаківської ЗОШ І-ІІІ ст., Чортовецької ЗОШ І-ІІІ ст., Росохацької ЗОШ І-ІІІ ст. за грунтовну підготовку учнів до районної науково-практичної конференції.

                           

                           

                           

                           

                           

                           

                           

                           

Переглядів: 587 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz