Неділя, 05.05.2024, 07:26
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2015 » Квітень » 7 » О писанко! Ти символ України!
20:23
О писанко! Ти символ України!

О писанко! Ти символ України!

   « Писанко! Любові й миру вірна берегиня!

                                                         Ти – воскресіння весняний цілунок!                                                         Ти - мамин великодній подарунок!» 

 

   «У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки» - такими словами почалася святкова зустріч 3 квітня в Городенківському районному центрі дитячої та юнацької творчості на святі «Писанковий дивосвіт» з учасниками районної творчої лабораторії з писанкового розпису. Дванадцятий рік двері Центру дитячої та юнацької творчості відкриваються для кращих юних писанкарів району з метою збереження і примноження національних традицій народного мистецтва писанкового розпису та підтримки обдарованих дітей.

  У творчій лабораторії було гаряче. Натхненно творили  писанкарі, одягнені в національні сорочки, старші і молодші, досвідчені і новачки, хлопчики й дівчатка.  В різнокольоровий писанковий розпис втілювали свої світлі мрії, головною з яких була, щоб у Великоднє Христове Воскресіння воскрес мир на Україні. Свою майстерність демонстрували 42 учні загальноосвітніх навчальних закладів.   Високу майстерність, творчість, оригінальність у писанковому розписі  проявили учні  Рашківської, Слобідської, Городенківської ЗОШ №1. Майстерно розписали свою писанку учні Поточищенської, Торговицької, Тишківської, Чернятинської, Чортовецької, Дубківської, Луківської, Серафинецької, Олієво-Королівської, Яеневопільнівської загальноосвітніх шкіл,  Незвиського та Острівецького НВК.

 З рук юних писанкарів  вийшли і справді чудесні витвори! Традиція писання писанок не загинула і сьогодні стократно відроджується, приваблює нових прихильників. Ось так! Писанка живе і ще буде жити, допоки існуватиме світ, сповіщаючи про Воскресіння  Спасителя людства!

Завідувач відділу ЦДЮТ

Попадюк У.М.

Категорія: ЦДЮТ | Переглядів: 634 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz