Субота, 04.05.2024, 04:57
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2016 » Квітень » 25 » О писанко! Ти символ Ураїни!
13:39
О писанко! Ти символ Ураїни!

О писанко! Ти символ Ураїни!

                                                                                              « Поки будуть писаночки

По світу писати,

Доти буде люд  наш жити,

А край процвітати.»

   Такими словами директора Городенківського районного центру дитячої та юнацької творчості Навальківської Галини Вікторівни почалася святкова зустріч 22 квітня в закладі на святі «Писанковий дивосвіт» з учасниками районної творчої лабораторії з писанкового розпису та виставки Великодніх композицій «Пасхальні візерунки». Щорічно двері ЦДЮТ відкриваються для кращих юних писанкарів з метою збереження і примноження національних традицій народного мистецтва писанкового розпису та підтримки обдарованих дітей. Натхнення, творчих успіхів учасникам свята побажали члени журі: Г. Б. Лапчинська - методист  РМК, Н.В.Матіяш - вчитель трудового навчання Городенківської гімназії імені А. Крушельницького.

   У творчій лабораторії було гаряче від запалених свічок. Натхненно трудилися писанкарі, одягнені в національні сорочки, старші і молодші, досвідчені і новачки, хлопчики і дівчатка. В різнокольоровий писанковий розпис втілювали свої світлі мрії, головною з яких була, щоб у Великоднє Христове Воскресіння, воскрес мир на Україні.

  Свою майстерність з писанкового розпису демонстрували двадцять вісім учнів та двадцять два учні загальноосвітніх закладів району представили свої роботи на виставку Великодніх композицій. Високу майстерність, творчість, оригінальність у писанковому розписі проявили учні : Слобідського, Луківського, Острівецького, Торговицького НВК, Топорівської та Чернятинської загальноосвітніх шкіл. Майстерно розписали свої писанки учні: Ясеневопільнівської, Олієво-Королівської загальноосвітніх шкіл, Глушківського НВК та вихованці ЦДЮТ.

  Чарували око розмаїттям орнаментальних мотивів і буянням насичених фарб, викликаючи загальне захоплення робіт, представлених на виставку Великодніх композицій «Пасхальні візерунки» учнів : Тишківського, Торговицького, Копачинського, Луківського, Семенівського НВК, Чернелицької, Семаківської, Топорівської загальноосвітніх шкіл та вихованців ЦДЮТ.

  Традиції писанкарства сьогодні продовжують юні майстри - учні загальноосвітніх навчальних закладів району, які вивчають історію писанки, техніку її виготовлення, вчаться використовувати набуті знання та вміння у власній творчості.

  З-під вправних рук юних писанкарів вийшли неперевершені витвори! Той факт, що не зникає мистецтво писанкарства, а юні майстри переймають досвід розфарбовування писанок стверджує, що й надалі з нами буде та святість і благодать, яка надходить із найбільшим святом усіх християн - Великоднем! 

                                                                                                                                                                            

Категорія: ЦДЮТ | Переглядів: 615 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz