П`ятниця, 03.05.2024, 17:05
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2013 » Вересень » 12 » Олімпійський тиждень в Серафинецькій ЗОШ І-ІІІ ст.
16:36
Олімпійський тиждень в Серафинецькій ЗОШ І-ІІІ ст.

Спортивно-масова робота в школі невід’ємно пов’язана з організацією та проведенням спортивно-масових заходів в позаурочний час. Для Серафинецької школи є традицією проводити перед початком навчального процесу загально-розважальні вправи на свіжому повітрі: «Олімпійський урок», «Козацькі забави», «Тиждень фізичної культури та спорту». А де, як не на «Олімпійських іграх» можна позмагатись в олімпійських видах спорту.

В цьому році широко була широко представлена королева спорту – легка атлетика. Різні види бігу, стрибків та метань з великою завзятістю, цікавістю, професіоналізмом виконували діти на уроці і у позаурочний час.

З 09 по 13 вересня у Серафинецькій ЗОШ І-ІІІ ступеня проходять заходи в рамках відзначення Олімпійського тижня і Всеукраїнського Олімпійського уроку. В школі затверджено план проведення Тижня. Розпочався він єдиним Олімпійським уроком. Ще раз діти пройшли екскурс у минуле Олімпійських ігор, в історію їх виникнення і до сучасності. Цікава інформація супроводжувалась презентацією про олімпійських чемпіонів сучасності і минулого. Заплановані в школі заходи передбачали ігри, змагання, похід, вікторини, конкурси.

В рамках тижня відбулися спортивно-розважальні заходи, відкриття шкільної спартакіади. Збірні команди 6-7 класів «Олімпіоніка» та «Геркулес» радували глядачів і вболівальників завзяттям, винахідливістю і спритністю. Перемогли «Олімпіоніки». У вікторині «Знавці олімпійського руху» перше місце за 9 класом, друге вибороли восьмикласники, а 7 клас посів третє місце.

У конкурсі малюнків «Сяє вогонь олімпійський»:

 - І місце – Яшан Вікторія (9 клас);

 - ІІ місце – Левкун Ірина (9 клас);

 - ІІІ місце – Березовська Наталія (8 клас).

Також у рамках Тижня пройшли традиційні спортивно-розважальні змагання «Козацькі розваги». Змагались збірні команди хлопчиків «Чайка» і «Козаченьки». Учасники намагались показати свою силу, спритність, кмітливість. Свято проводилося у спортивному залі. Розпочинали свято піснею «Гей ви, козаченьки», яку підхопили всі вболівальники. Вступне слово про історію Козацтва сказала педагог-організатор Головецька Галина Миколаївна. Змагання складалися із 5-ти турів. Перший тур мав назву «Військові маневри». Він включив в себе такі види змагань: «Захист фортеці» (збивання кеглів та м'ячів), «Сильна рука», «Перетягування канату», «Затягни у коло»; другий тур – «Спритність та кмітливість». Змагання 2 туру: «Передача листа», «Стрибки в мішках», «Хто швидше вип’є кухоль квасу», «Хто дістане і з’їсть цукерку в тарілці з мукою без допомоги рук», «Хто швидше наносить ложкою води». «Козацькі забави» звичайно не обмежились спортивними естафетами. Тому одними із видів змагань стали «Козацькі побрехеньки» та «Інсценування козацького обряду чи звичаю». Слід відмітити інсценізацію козацьких виборів команди «Чайка», коли підраховували кількість шапок підкинених вгору. Останнім з турів був тур «З історії козацтва», в якому учасники відповідали на запитання вікторини про життя козаків, звичаї.

За результатами та підрахунками балів перемогу отримала команда «Козаченьки». Були проведені конкурси і для вболівальників.

Свято закінчилось козацькою піснею та заключним словом ведучої (педагога-організатора) про те, що ми – нащадки козаків, які повинні пам’ятати славні подвиги предків-запорожців, любити і шанувати свій народ та доводити власними добрими справами і вчинками, що козацькому роду нема переводу!

В школі відбулося ще ряд спортивно-масових заходів. Учні 4-5 класів взяли участь у спортивному святі «Веселі старти»; учні старших класів – у змаганнях з легкої атлетики – біг на 100 м, на 1000 м, на 2000 м:

 - І місце – Луковецький Ростислав (11 клас);

 - ІІ місце – П’єтчик Ігор (10 клас);

 - ІІІ місце – Яшан Віктор (10 клас).

Команди класів змагалися в естафетах з використанням різних видів стрибків, бігу, елементів футболу, волейболу, легкої атлетики та туризму. Також були проведені конкурсні програми з перетягування канату. Переможцями стали учні 10 класу, в конкурсних програмах першість вибороли команди 5-го та 9-го класів.

Завершився Олімпійський тиждень у школі, що був насичений цікавими подіями. Учні всіх класів не тільки мали можливість виявити свої знання з історії олімпійського руху та олімпіад, але відчути себе на мить олімпійцями.

Організаторами свята стали вчителі фізкультури – В.В.Левінський, Б.Б.Яримович та заступник директора по виховній роботі О.В.Бойцун. також висловили подяку вчителям-предметникам – вчителю географії Б.В.Симків, вчителю історії О.І.Яремі, педагогу-організатору Г.М.Головецькій і дирекції школи за організацію і допомогу у проведенні Олімпійського тижня!


 
  
  


Категорія: Загальне | Переглядів: 773 | Додав: letvytsjka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz