Неділя, 05.05.2024, 11:27
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2017 » Грудень » 21 » Основні виклики сучасної освіти у контексті нового Закону України «Про освіту» та Концепції «Новаої української школи»
21:30
Основні виклики сучасної освіти у контексті нового Закону України «Про освіту» та Концепції «Новаої української школи»

   21 грудня 2017 року на базі Семаківської ЗОШ І-ІІІ ст. відділом освіти Городенківської районної державної адміністрації та районним методичним центром проведено постійно діючий семінар керівників закладів загальної середньої освіти району на тему: «Основні виклики сучасної освіти у контексті Концепції «Нової української школи» та Закону України «Про освіту».

   Метою семінару було розкрити суть діяльності педагогічних працівників ЗЗСО району по формуванню компетентної особистості школяра у контексті Концепції «Нової української школи» та недавно прийнятого нового Закону України «Про освіту».

   Завдання, які стояли перед учасниками семінару це: акцентування уваги керівників закладів освіти на необхідності постійного пошуку нових підходів до організації освітнього процессу, формування компетенції учнів відповідно до Державних стандартів базової та повної середньої освіти, забезпечення сприятливих умови для творчого розвитку учнів, обмін досвідом роботи з формування ключових компетентностей під час освітнього процесу.

   В ході семінару були використані такі форми роботи як: науково-методичні інформування, інформаційно-аналітичні повідомлення, презентація досвіду роботи, практичні заняття, обговорення, рекомендації.

   Семінар розпочався з молебня в храмі Святого Миколая Чарнецького, який відслужив отець мітрат Василь Скрипка. Священник ознайомив присутніх з історією Блаженного Священномученика, дозволив прикластися до його нетлінних мощей та благословив на плідну працю.

В школі гостей привітанням зустріли учні та вчителі Семаківської ЗОШ І-ІІІ ст., яке підготувала Максим'юк М.П.,заступник директора з виховної роботи закладу.

   Світлана Семенівна Івасюк, начальник відділу освіти Городенківської РДА подякувала дітям та колективу закладу за теплий прийом, ознайомила учасників із програмою семінару та побажала учасникам заходу добрих результатів роботи.

Після презентації Семаківської ЗОШ І-ІІІ ст., яку провела Равлюк Лариса Василівна, директор ЗЗСО, учасники семінару відвідали та обговорили уроки. В 3 класі - інтегрований урок математики та основ здоров'я (Плаксій С.І.), в 5 класі - урок історії (Павлюк С.З.), в 6 класі - годину спілкування (соціальний педагог Низ Л.Р.), в 7 класі - урок географії (Луцик М.П)., в 9 класі - урок з геометрії (Цебрій М.М.), в 10 класі - урок фізики (Чернецька М.М.) та в 11 класі - урок зарубіжної літератури (Клочана М.Р).

   Виховний захід «Україна – Богом обдарована земля» підготували Хорт Н.Т., педагог-організатор, Максим'юк М.П., заступник директора з навчально-виховної роботи, Максимчук О.О., вчитель музичного мистецтва.

   Підвела підсумки роботи семінару С.С.Івасюк, начальник відділу освіти, яка накреслила виклики які стоять перед освітянською спільнотою в ході реформування галузі, фундаментальних нововведеннях, які будуть після оновлення стандартів освіти, підготовки вчителів і запуску нової української школи, що планується на 2018 рік, модернізації змісту освіти, що має ґрунтуватися на компетентнісному та особистісно орієнтованому підходах до навчання, а найголовніше – це орієнтуватися на здобуття учнями умінь і навичок, необхідних сучасній людині для успішної самореалізації в професійній діяльності, особистому житті, громадській активності. Керівник освіти району зупинилася на текучих моментах роботи навчальних закладів, подякувала освітянам за співпрацю і розуміння.

   В роботі семінару взяли участь голова районної державної адміністрації Р.М.Жичицький та заступник голови районної державної адміністрації О.В.Личук.

                                            

                                            

                                            

                                             

                                                                                                                                               

Переглядів: 651 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz