Субота, 27.04.2024, 13:17
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2014 » Грудень » 9 » «Особливості роботи з обдарованими дітьми на уроках трудового навчання та в позаурочний час»
21:38
«Особливості роботи з обдарованими дітьми на уроках трудового навчання та в позаурочний час»

09 грудня 2014 року на базі Городенківського МНВК відбулося засідання творчої групи вчителів трудового навчання з теми «Особливості роботи з обдарованими дітьми на уроках трудового навчання та в позаурочний час»

Мета: реалізація процесу пошуку, відбору і творчого розвитку дітей в процесі впровадження інноваційних форм і методів навчання, визначення і ставлення вчителів до системи роботи з обдарованими дітьми, яка існує в школі.

Завдання:

- визначити пріоритетні напрямки роботи кожного педагога в новому навчальному році щодо реалізації запропонованої науково-методичної проблеми;

- обмінятись досвідом з питань роботи з обдарованими дітьми, залучення їх до проектної діяльності, конкурсів;

- стимулювати бажання вчителя підвищити професійний рівень шляхом самоосвіти, проходження курсів підготовки;

- сприяти виробленню у вчителів умінь і навичок самостійної роботи з метою безперервного підвищення своєї кваліфікації і вдосконалення;

- виробити методичні рекомендації щодо особливостями роботи з обдарованими дітьми.

Роботу творчої групи передбачено науково-методичним, практичним і підсумково-узагальнюючим модулем.

Лапчинська Г.Б., методист РМК ознайомила всіх присутніх з планом роботи творчої групи, з метою та завданням, проінформувала про шляхи підвищення професійного рівня вчителя трудового навчання.

Теоретичний модуль передбачив роботу В.Кушнірука, керівника творчої групи, вчителя трудового навчання Сороківської ЗОШ І-ІІІ ст. поділився досвідом з учасниками з теми «Творча майстерня вчителя трудового навчання». Робота з обдарованими дітьми на уроках трудового навчання. А також передбачив роботу круглого столу під час якого була обговорена проблема «Особливості роботи з особливостями дітьми як фактор підвищення авторитету трудового навчання» (Т.Дідович, вчитель трудового навчання Чортовецької ЗОШ І-ІІІ ст.). З досвіду роботи Г.Онисько, вчитель трудового навчання Чернелицької ЗОШ І-ІІІ ст. з презентувала власні напрацювання з теми «Ігрова діяльність як засіб активізації навчально-пізнавальної діяльності учнів».

На практичному модулі керівник творчої групи провів з учасниками майстер-клас на тему «Технологія різання листового метолу ручними ножицями. Виготовлення сніжинки з використанням алюмінієвої банки»       (6 клас).

На засіданні проведено практикум з напрацюванням методичних матеріалів за варіативним модулем («Виготовлення м’якої іграшки 5-6 клас»). Під час засідання творчої групи були напрацьовані методичні рекомендації.

 

 

 

Категорія: Трудове навчання | Переглядів: 1842 | Додав: melenko | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz