П`ятниця, 03.05.2024, 22:44
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2016 » Грудень » 30 » Освіта Городенківщини у 2016 році
15:20
Освіта Городенківщини у 2016 році

                                Шановні педагоги, працівники освіти, батьки!

           2016 рік завершує свою ходу. Він був особливим у розвитку  освітньої галузі  покутського краю. Працівники освіти, педагоги докладали багато зусиль до навчання і виховання наших дітей: формували  національну свідомість українця, прищеплювали любов до рідної землі, прививали   бути невід'ємною частинкою українського суспільства, навчали основам  наук,  вмінню творити добро, шукати істину правди життя.

           Рік, що минає, приніс вагомі здобутки нашим учням. За підсумками III етапу Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін  учні Городенківщини здобули 29 дипломів, що становить 65 залікових балів, а це - відповідно 10 і 8 позиція серед 23 районів і міст обласного значення. Двоє учнів здобули перемогу на IV етапі  Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін. Зокрема, учениці Городенківської гімназії ім.А. Крушельницького Олексин Мирослава з історії України зайняла1-ше місце, Бундзяк Ольга з екології - 3-є місце.

           У 2016  році у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України взяли участь 15 учнів.  Гуменяк  Тарас, учень Городенківської ЗОШ I-III ст. № 1, зайняв 2-е місце з історії України, Бундзяк Ольга Петрівна, учениця 6 (10) класу Городенківської гімназія імені А.Крушельницького,  (секція зоологія, ботаніка) виборола ІІІ– є  місце на III – ому етапі.

            Підсумовуючи результати ІІI-ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад  з базових дисциплін та Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН II-III етапів, у 2016  році серед загальноосвітніх навчальних закладів району найкращу підготовку показали: Городенківська гімназія імені А.Крушельницького; Городенківська ЗОШ І-ІІІ ст. №1; Городенківська ЗОШ І-ІІІ ст. №2; Тишківський НВК ; Торговицький НВК;   Раковецький НВК.  

          Працівниками районного методичного центру координувалась робота з проведення ряду Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів. На ІІІ етапі VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учениця 6 класу Дубківської ЗОШ І-ІІ ст. Бричко  Ірина Андріївна  зайняла ІІІ місце. В ІХ Міжнародному конкурсі з українознавства перемогла учениця 10 класу Чернятинської ЗОШ І-ІІІ ст. Усата Аліна Віталіївна  - І місце. В обласному конкурсі «Бог – Україна – Родина і я» з християнської етики учениця 11 класу Торговицького НВК Гуцуляк Вікторія Віталіївна зайняла ІІ місце. Впевнений, що кожен вчитель своєю працею приносить добрі плоди розуму, мудрості і науки для кожної дитини, для кожного вихованця і надіємося на нові, ще більш вагоміші здобутки в прийдешнім році.

          Сьогодні ми завершуємо рік  з повною виплатою заробітної плати як з освітньої субвенції, так і з місцевого бюджету працівникам освітньої галузі. В повному обсязі розрахувалися за постачання тепла і енергоносіїв у навчальні, дошкільні і позашкільні заклади.

            Рік, що минає, став покращенням матеріально – технічної бази навчальних закладів. Висловлюю подяку голові районної державної адміністрації, депутату обласної ради п.Б.Кобилянському, голові районної ради п. І.Мандичу та всьому районному депутатському корпусу, депутатам обласної ради п.А.Левковичу, п.І.Приймаку, п.В.Мельничуку за розуміння і велику матеріально - фінансову підтримку щодо  покращення  наших навчальних закладів. Особлива подяка  Народним депутатам України п.А.Матвієнку та п. Ю.Тимошенку.  А зроблено у цьому році, як і в попередньому, багато. Ремонт теплотраси у Серафинецькій  ЗОШ І-ІІI ст., Чернелицькій   ЗОШ І-ІІI ст.,Сороківській   ЗОШ І-ІІI ст., Чернелицькому ДНЗ, каналізаційної системи  у Виноградській ЗОШ І-ІІI ст.та влаштування водопроводу у Вільхівському НВК І-ІІ ст.  Переведено на більш економні котли паливні у Серафинецькій ЗОШ І-ІІI ст .,Сороківській   ЗОШ І-ІІI ст., замінено їх у Кунисівському, Копачинському та Семенівському НВК.

             

             

 Проведено замощення бруківкою територія та відновлено фасади будівель Городенківської ЗОШ І-ІІI ст. №1, Городенківської гімназії ім. А. Крушельницького та проведено ремонт фасаду корпусу №2  Городенківської ЗОШ І-ІІI  ст. №2. Здійснюється добудова навчальних класів, їдальні та спортзалу в Чернятинській ЗОШ І-ІІI ст. 

              

 

             Працюючи по програмі енергозбереження, встановлено частково металопластикові вікна і двері в Городенківській ЗОШ І-ІІI ст.. №1, Городенківській гімназії ім.А.Крушельницького, Городенківській ЗОШ І-ІІI ст.. №2, Чортовецькій ЗОШ І-ІІI ст., Виноградській ЗОШ І-ІІI ст., Острівецькому НВК І-ІІ ст.,Слобідському НВК І-ІІ ст.,Топорівській ЗОШ І-ІІI ст.,Прикмищенський ДНЗ. На завершенні роботи з перекриття даху у Ясеневопільнівській ЗОШ І-ІІI ст.                 

              

     Якщо на кінець 2015 року тільки у шести школах було придбано нове покоління комп'ютерів, то протягом цього року їх кількість зросла:Чернелицька ЗОШ І-ІІI ст., Городенківська ЗОШ І-ІІI ст. №1, Городенківська ЗОШ І-ІІI ст. №2, Городенківській гімназії ім.А.Крушельницького,  Торговицький НВК І-ІІI ст., Незвиський НВК І-ІІI ст., Росохацька ЗОШ І-ІІI ст., Олієво - Королівська ЗОШ І-ІІ ст.,Топорівська ЗОШ І-ІІI ст., Рашківський НВК І-ІІ ст.,Рогинський НВК І ст., Поточищенська ЗОШ І-ІІI ст., Чернятинська  ЗОШ І-ІІI ст. Ноутбуки отримали дошкільні навчальні заклади: Городенківський ДНЗ «Зірочка», Городенківський ДНЗ «Веселка»,Чернятинський ДНЗ «Теремок»,.Котиківський ДНЗ «Барвінок», Виноградський ДНЗ «Ромашка», Центр творчості учнівської молоді. Поповнилися окремі НВК і дошкільні навчальні заклади меблями, постільною білизною, учнівськими дошками.

          

       Протягом року влаштовано спортивний майданчик у Вікнянському НВК І-ІІ ст., дитячий майданчик у Вербівцівському НВК І-ІІ ст., Колінківському ДНЗ. Реконструйовано старе приміщення майстерні  на спортивний зал у Семаківській ЗОШ І-ІІI ст., проведено капітальний ремонт приміщення Топорівського ДНЗ, та ще багато великих і малих за обсягом робіт.

           

За результатами моніторингу та рейтингової оцінки соціально – економічного розвитку районів і міст області за 9 місяців освітня галузь Городенківського району займає  4 місце.

                  Щира вдячність за розуміння і підтримку всім працівникам освітньої галузі, батькам, громадам, міському, селищному і сільським головам. Прийдешній 2017 рік нехай наповниться міцним здоров'ям, надасть наснаги творчим здобуткам в  розбудові нашої держави, радійте успіхам своїх вихованців, миру і  доброї долі Вам і Вашим родинам.

                  З Новим роком та Різдвом Христовим!  

Переглядів: 650 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz