П`ятниця, 03.05.2024, 18:38
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2012 » Жовтень » 22 » Подорож до Австрії
11:30
Подорож до Австрії
            17 жовтня 2012 року учні Чернелицької, Топорівської ЗОШ I-III ст. та четверо учнів Кунисівської ЗОШ І-ІІ ступенів Городенківського району отримали змогу здійснити навчально-пізнавальну подорож до Австрії та Німеччини. Дана поїздка була організована за сприянням австрійського земляцтва, на чолі якого стоїть пан Шахінгер та приватна туристична агенція «Галицькі подорожі», яку очолює пан З. Шмідль – голова австрійського земляцтва з української сторони. В даній поїздці взяли участь також такі вчителі: Малий Володимир – учитель інформатики Чернелицької ЗОШ І-ІІІ ст., Гнип’юк Роман – учитель захисту Вітчизни Чернелицької ЗОШ І-ІІІ ст., Клим Світлана, учитель математики Кунисівської ЗОШ І-ІІ ст., Барабаш Наталія, вчитель англійської та німецької мов Копачинської ЗОШ І-ІІ ступенів, Мельничук Олександра, учитель Топорівської ЗОШ І-ІІІ ст.. Керівниками групи були Баюра Галина, учитель німецької та англійської мов Чернелицької ЗОШ І-ІІІ ст. та Мельничук Галина,  учитель німецької мови Топорівської ЗОШ І-ІІІ ст. .
           Основною метою поїздки було розширення мовного запасу учнів, набуття комунікативних навичок, спілкування з носіями мови, знайомство з багатогранною культурою, традиціями та побутом даних держав, налагодження тісних контактів. Представники австрійського земляцтва організували теплий прийом та роботу всієї групи під час подорожі.
             Австрія зустріла групу теплим привітним сонечком, безхмарним небом та щирими і добрими посмішками австрійських викладачів, які підготували для дітей   курс з німецької мови.  Звичайно, хтось може закинути докір: а що дасть три дні навчання? Але відповідь можна теж дати однозначну: коли дитина потрапляє в те середовище, де самі обставини змушують її підключити всі сили, щоб зрозуміти викладача, вміти вступити з ним у діалог і виконати завдання, то ж хіба не буде це найціннішим скарбом для дитини, щоб проявити себе, як особистість?
              Заняття для дітей проводилися в дуже теплій та товариській  атмосфері. Не існувало неправильної відповіді, а тільки твоя власна, яку викладач міг виправити. Тому така робота й допомогла учням подолати перший мовний бар’єр та страх. Завдання були підібрані досить доступно та цікаво. Кожний новий вид роботи був тісно пов’язаний з попереднім, що робило уроки змістовними, цікавими, логічними.Після обіду для учнів були організовані екскурсії, які теж проводили члени австрійського земляцтва. Надзвичайно цікаві розповіді про історію м. Відня, відвідування австрійського парламенту, Шинбрунського палацу та ряду інших визначних пам’яток, залишили в серцях дітей та вчителів незабутні враження, які завжди будуть знаходити теплий спомин про ті дні.
             Але це був ще не кінець подорожі…Цікаве було попереду. Після Відня групу чекала зустріч з прекрасним містом Лінц, де відбулася офіційна зустріч та святковий вечір з австрійським земляцтвом м. Лінц, яку очолював п. Карл Вінклер.
         Напевне вистачить слів, для того щоб передати всі ті почуття і емоції, які охопили учасників подорожі. Прибувши на місце зустрічі, дітей вже чекавп. Вінклер та інші члени земляцтва. Всіх було поселено в молодіжний готель із комфортабельними номерами, так що кожен почував себе неначе вдома.
             Після обіду та недовгого відпочинку, група переїхала в церкву, де й повинна була відбутися офіційна зустріч з усіма членами земляцтва.
          Для них учні разом з учителями підготували концертну програму, до якої входило знайомство з Городенківщиною, з покутськими звичаями та побутом. Діти співали пісні, танцювали, цитували вірші, а також продемонстрували уривок легенди «Чому Україна співуча земля?». Крім того була створена мультимедійна презентація рідного краю. В залі були присутні близько 80 чоловік.Тож виступ українських школярів нікого не залишив байдужим, тому що вже після завершення програми кожен відчув себе «маленькою зіркою», «невід’ємною частиною рідної землі, яка зуміла донести в серця іноземців елементи рідної культури і показати всім, як гордо звучить «Бути українцем».
         Святковий вечір, який був організований для городенківчан, тривав до пізнього вечора. Діти мали можливість ближче поспілкуватися з представниками інтелігенції міста Лінц, скуштувати національні страви Австрії, а також прослухати ряд німецьких пісень, які члени земляцтва люб’язно подарували українським школярам. Зворушені учні та вчителі поверталися в готель, бо кожен знав – це ще не кінець несподіваним миттєвостям. Наступний день подарував групі знову незабутню зустріч з історією міста Лінц , яку провела пані Ева Гофманн. Кожна розповідь, кожна легенда змушувала усіх учасників задуматись, порівняти, осмислити, повчитись. 
            Не можна  не згадати  й славну подорож до Німеччини, до славного міста Мюнхен, яке знаходиться на Баварській землі. В Німеччину діти їхали електричкою, що дало можливість ще раз подивитися чудові пейзажі, помилуватися синявою гір. Після прибуття в Мюнхен учні відвідали могилу Степана Бандери, біля якої була проведена спільна молитва і прозвучала у виконанні учнів пісня «Ой у лузі червона калина». 

  




Переглядів: 920 | Додав: letvytsjka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz