П`ятниця, 03.05.2024, 20:36
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2013 » Вересень » 12 » Про здоровий спосіб життя словами учнів, батьків та вчителів
12:26
Про здоровий спосіб життя словами учнів, батьків та вчителів

Іванишин Ростислав (учень 5-б класу)

 Мені та моїм одноліткам дуже сподобались заходи, що були проведені в нашій школі. Адже завдяки тижню здоров’я, ми могли поглибити знання про здоровий спосіб життя, про фактори, що впливають на здоров’я; розширити поняття про те, що від здоров’я дітей залежить здоров’я нації, а значить благополуччя і добробут України, її майбутнє; розвивати бажання вести активний спосіб життя, берегти і зміцнювати здоров’я. Ми дуже вдячні нашим вчителям Шевчуку В.П. та Поповичу М.М., що проводять спортивні змагання між класами, так як, на мою думку, це підвищує інтерес до занять фізкультурою і спортом, виховує у нас хороші звички, які допомагають зміцненню здоров’я.

 

Тарас Уляна (учениця 5-в класу)

 Хоча я лише ще в 5 класі, зате добре знаю, що берегти здоров’я треба з дитинства, а хвороби легше попередити, ніж лікувати. В нашому класі вже зараз багато учнів, хто має проблеми із зором або хребтом. Часто це відбувається, коли ми багато часу проводимо за комп'ютером чи з книгою, сидячи неправильно при поганому освітленні. Потім буде складно виправити це, адже зараз люди постійно мають справу з інформацією, тому комп'ютером користуються більше й більше, чим погіршують зір і надалі. Можливо, ми ставимося до цього безвідповідально тому, що просто не уявляємо, що це таке – осліпнути. Моя бабуся завжди казала, що коли була молодою та здоровою, не могла сидіти без діла й хвилини, горіла бажанням щось роботи. А коли хвороби прихопили, стало байдуже, що щось стоїть недороблене. Щоб не хворіти, треба підтримувати своє здоров'я. Для цього потрібно небагато: харчуватися корисно, робити фізичні вправи, бувати на свіжому повітрі, а також позитивно ставитися до життя. Треба пам'ятати, що здоров'я потрібно берегти, бо за гроші його не купити.

 

Ляльчук Женя (учень 5-а класу)

 Спорт допомагає людині бути в хорошій фізичній формі, а крім того він виховує характер та силу волі. Заняття спортом сприяють укріпленню здоров'я. Навіть проста зарядка вранці під улюблену музику заряджає енергією на весь день. Я завжди полюбляв активні розваги. Скільки себе пам’ятаю, завжди грав у всілякі рухливі ігри. І отримував від цього неймовірне задоволення. А перейшовши в 5 клас моє шкільне життя стало ще цікавішим. Перший тиждень в дорослій школі і оголошення «Олімпійський тиждень», легкоатлетичні змагання. А згодом – перемога. І ти розумієш ціну докладених зусиль та праці над собою. А крім того, усвідомлюєш, що наполегливість добре допомагає в досягненні будь-яких цілей.

 

Стринадко Олександр (учень 5-в класу)

 Мені подобаються спортивні змагання, які проводяться у нашій школі. Це весело і ще більше згуртовує наш клас. Цікаво, коли перемагаєш у спортивній естафеті, а потім знову з нетерпінням чекаєш наступних змагань. З усіх видів спортивних ігор – найбільше я люблю футбол. Хотів би побажати нашій школі, щоб проводилось більше таких заходів і щоб частіше можна було відчувати смак перемоги.

 

Болух Оксана Василівна (мама учениці 5-б класу)

 Я вважаю, що уроки фізкультури та різноманітні спортивні змагання в школі потрібні. У мене дочка хоч і любить посидіти за комп’ютером, але, як вийде на вулицю, її додому не докличешся. Разом із друзями ганяють м'яча влітку на площадці в школі, а взимку – катаються на санках. Зараз у дітей дуже велике навантаження в школі. Дитина просто не може стільки часу висидіти спокійно. Їй фізично необхідний рух, щоб виплеснути кудись енергію. Після цього і слухати буде уважніше, і завдання виконувати більш ретельно. Тому мені здається, якщо уроків стає більше, то потрібна й додаткова фізкультура або всілякі естафети, старти надій, змагання. Їм би дали можливість гарненько побігати. Адже будь-який спорт – запорука здоров’я кожної нашої дитини.

 

Замора І.В. (класний керівник 5-а класу)

 Деякі батьки вважають, що корисно дітей примушувати робити фізичні вправи. Але ж насправді такий підхід не вірний. Якщо батьки почнуть заставляти дитину, то користі від цього не буде. Саме про це свідчать дослідження американських фізіологів. Фізичні вправи корисні для здоров'я лише в тому випадку, коли виконуються добровільно. Саме для того потрібно організовувати спортивні змагання, щоб учням було цікаво, щоб в них виникало бажання до фізичних вправ, а в зв'язку з цим і покращувався імунітет до спорту. Навіть не беручи до уваги побічні фактори, із нашого досвіду ми добре знаємо, що люба діяльність, будь то навчання або робота, виконується краще, якщо робиться дійсно з бажанням. І про це ніколи не слід забувати нам як педагогам – перш ніж чомусь навчити, потрібно зацікавити.

 

Категорія: Загальне | Переглядів: 712 | Додав: letvytsjka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz