Субота, 04.05.2024, 22:36
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2015 » Квітень » 23 » «Розвиток творчих здібностей дітей засобами образотворчого мистецтва»
20:05
«Розвиток творчих здібностей дітей засобами образотворчого мистецтва»

Засідання школи молодого вихователя  за темою

«Розвиток творчих здібностей дітей засобами образотворчого мистецтва»

 

      23 квітня 2015 року на базі Городенківського  ДНЗ (ясла-садок) «Зірочка» відбулося засідання школи молодого вихователя  з теми «Розвиток творчих здібностей дітей засобами образотворчого мистецтва» , керівником даної школи є  Водянчук В.І.-  вихователь - методист за посадою Городенківського ДНЗ «Зірочка».  Витоки здібностей та обдарувань дітей – на кінчиках їх пальців. Від пальчиків  ідуть струмочки , які дають наснаги творчій думці. Іншими словами, чим більше майстерності в дитячих долоньках, тим розумніша дитина , так сказав В.Сухомлинський.

     Завданням семінару було:  розглянути  інноваційні методи та прийоми зображувальної діяльності в роботі з дошкільниками для розвитку уяви, творчого мислення та творчої активності , показати актуальність традиційної та нетрадиційної технік  малювання в дитячому садку.  

     Під час семінару-практикуму методист РМК Попович Н.Р.  ознайомила присутніх з   методичними аспектами зображувальної діяльності  в дошкільному  закладі, та провела практичні заняття  з використанням інноваційних  прийомів під час занять з аплікації та конструювання в ДНЗ.       

      Водянчук В.І. вихователь-методист  Городенківського ДНЗ «Зірочка ознайомила присутніх з інноваційними методами та прийомами  малювання для розвитку творчого мислення та творчої активності дошкільників . Використовуючи різноманітні методи, педагоги формують у дітей стійкий інтерес до зображувальної діяльності, підводять їх до передачі виразного образу за допомогою різноманітних зображувальних засобів.

         Штограм С.М. – вихователь -  методист Чернятинського ДНЗ «Теремок»  провела  практикум з вихователями по нетрадиційних техніках малювання як от: штампування, малювання долонькою, пальцями, кулачком, свічкою, ниткографія, жатим папером, набризкуванням , вітраж, плямографія і ін., теж провела презентацію власного методичного посібника                                   « Нетрадиційні техніки малювання».

        З прийомами ліплення  по всіх вікових групах провела Липчук М.В., вихователь-методист Городенківського ДНЗ «Веселка» , адже предмети, які створюють діти, використовуються в ігровій діяльності. Під час підготовки до ліплення дитина отримує багато знань про предмети ( назва, форма, будова, колір, призначення), разом з тим збагачується її словник, зв’язна мова. Це сприяє розвитку мислення, уваги, пам`яті. У процесі ліплення більше, ніж у будь-якій діяльності, можна домогтися максимальної активності обох рук, розвивати і зміцнювати пальці. Ці якості допоможуть дошкільникові надалі оволодіти різними видами навчальної та трудової діяльності.

        Робота засідання школи молодого вихователя завершилася підбиттям підсумків та напрацюванням методичних рекомендацій з даної проблеми. 

Категорія: ДНЗ | Переглядів: 783 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz