Четвер, 02.05.2024, 16:59
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2018 » Лютий » 12 » Семінар для директорів закладів дошкільної освіти району
19:15
Семінар для директорів закладів дошкільної освіти району

    З метою обговорення проблеми співпраці закладів дошкільної освіти з різними соціальними інституціями у контексті сучасних освітніх змін 12 лютого 2018 року на базі Стрільченського ЗДО «Казка» пройшов районний семінар директорів закладів дошкільної освіти.

   В процесі роботи методистом РМЦ Наталією Попович крізь призму Концепції «Нова українська школа» було окреслено організаційно-змістові аспекти співпраці закладів дошкільної освіти з різними соціальними інституціями.

   У формі методичної панорами відбулося представлення кращого досвіду співпраці різних інституцій, що склався на рівні закладів освіти району. Зокрема, директор Стрільченського ЗДО «Казка» Марія Лесюк розкрила питання співпраці закладу дошкільної освіти з органами місцевого самоврядування та депутатами різних рівнів , що сприяло покращенню їх матеріально-технічної та навчально-методичної бази ( заміна вікон та дверей, облаштування ігрового майданчика, оснащення фізкультурного залу, ремонт санвузлів, ремонт альтанки для проведення занять та спостережень у природному довкіллі, закупівля меблів і ін).

   Розвитку здібностей дітей, їх успішній інтеграції в середовище місцевої громади сприяють спільні зусилля фахівців закладів дошкільної освіти та початкової школи. Представлений директором Чернятинського ЗДО «Теремок» Світланою Штограм досвід , засвідчує однакову активність їх вихованців у різноманітних заходах місцевого рівня .

   Шляхи співпраці закладу дошкільної освіти з бібліотекою (іншими закладами позашкільної освіти) розкрила вихователь-методист Городенківського ЗДО «Веселка» Марія Липчук. Присутні відмітили системність у роботі працівників даних інституцій та широкі можливості реалізації змісту дошкільної освіти завдяки цікавим сучасним формам організації роботи.

   Важливий вплив на розвиток духовно-моральної сфери особистості дошкільника має співпраця з церквою. Про зміст та форми взаємодії закладу дошкільної освіти з церквою йшлося у виступі Наталії Боклащук, вихователя - методиста Городенківського ЗДО «Зірочка».

  Кращий досвід родинного виховання презентувала директор Дубківського ЗДО «Росинка» Наталія Йоник.

  Партнерську взаємодію закладів дошкільної освіти району з волонтерськими та іншими організаціями у реалізації завдань національно-патріотичного виховання дітей району висвітлила Наталія Попович, методист РМЦ відділу освіти Городенківської РДА. Уже традицією на рівні району стало проведення щорічного фестивалю-конкурсу патріотичної пісні «Свята Покрова» та благодійних акцій для воїнів АТО «Солодощі від Миколая», «Великодній кошик», «Малюнок воїну» тощо.

  Завершилася робота підведенням підсумків та окресленням (у форматі стартапу) нових ідей щодо реалізації проблеми співпраці закладів дошкільної освіти з різними соціальними інституціями.

                            

                            

                           

                            

 

Категорія: ДНЗ | Переглядів: 573 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz