П`ятниця, 03.05.2024, 08:13
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2019 » Листопад » 20 » Семінар для вихователів дошкільних навчальних закладів та НВК району
13:47
Семінар для вихователів дошкільних навчальних закладів та НВК району

 На сучасному етапі оновлення дошкільної освіти особлива увага акцентується на вихованні всебічно розвиненої дитини, яка має бути підготовлена до самостійного життя в суспільстві, що потребує життєздатних, самостійних, комунікабельних особистостей. Одним з основних факторів інтелектуального розвитку дитини виступає сюжетно-рольова гра – як основний вид дитячої гри, що забезпечує розвиток соціалізації дітей дошкільного віку.

 19.11.2019 року у Городенківському ДНЗ «Зірочка» відбувся семінар - практикум на тему : "Формуємо життєву компетентність дошкільників через сюжетно-рольову гру". В ході методичного заходу Попович Н.Р. ознайомила присутніх з видами ігрової діяльності дошкільника такими як гра – стратегія та гра-квест, надала пам’ятки: «Методичні рекомендації з керівництва сюжетно-рольовою грою», за допомогою яких педагоги отримали змістовні поради, методичні рекомендації з проблеми організації, обладнання, підготовки і проведення сюжетно-рольових ігор.

 В практичній частині семінару було представлено сюжетно – рольову гру з дітьми старшої групи «Пролісок» вихователь Никифорук Н.Ю. Діти, відчувши себе дорослими, із задоволенням грали ролі адміністратора, полісмена, водія, офіціанта, лікаря , бібліотекаря тим самим, розвиваючи свою мову, комунікабельність.

 Цікаво та змістовно провели семінар-практикум вихователь-методист Городенківського ДНЗ «Зірочка» Боклащук Н.Д. «Виховання характеру під час сюжетно-рольвих ігор» та вихователь Протоцька О.В. "Формуємо життєву компетентність дошкільників через сюжетно-рольову гру" застосувавши різні практичні вправи як : інтерактивна вправа «Мозковий штурм», вправа «Що дає гра дітям?» (дискусійна частина), вправа «Так чи ні», вправи «Риси характеру», «Асоціації», «Оціни вчинок», бліц-опитування і багато інших.

 Присутні відмітили доцільність використання сюжетно – рольових ігор в освітньому процесі дошкільника, поглибили свої знання про роль сюжетних ігор в особистісному розвитку дітей дошкільного віку.

 При підведенні підсумків семінару педагоги відзначили, що, розвиваючи соціально-комунікативні навички дитини, дорослому необхідно заохочувати різні форми гри як провідної діяльності. Використання сюжетно-рольових ігор в освітньому процесі ДНЗ позитивно сприяє інтелектуальному, комунікативно - мовленнєвому розвитку, активності, ініціативності, творчості, національній самодостатності дошкільника.

             

             

             

            

 

 

Переглядів: 379 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz