Субота, 04.05.2024, 09:47
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2016 » Березень » 1 » Семінар-практикум шкільних бібліотекарів
12:16
Семінар-практикум шкільних бібліотекарів

Семінар-практикум шкільних бібліотекарів

Людина – це підсумок прочитаного, і якщо вона в дитинстві не зустрінеться з доброю книгою, у майбутньому вона не стане особистістю.

                                                                                           М. Слабошпицький

Патріотичне виховання – складова національного виховання, головною метою якого є становлення самодостатнього громадянина-патріота України, гуманіста і демократа, готового до виконання громадянських і конституційних обов’язків, до успадкування духовних і культурних надбань українського народу, досягнення високої культури взаємин.

Концепція національно-патріотичного виховання дітей і молоді

 

Виконуючи виховну функцію, шкільна бібліотека застосовує різноманітні форми та методи патріотичного виховання, які сприяють формуванню патріотичних почуттів та громадянської самосвідомості,творчої особистості учнів шляхом залучення їх до читання, виховання любові до книги, рідної мови,традицій та обрядів свого народу.

1 березня на базі Поточищенської ЗОШ І-ІІІст. відбувся районний семінар-практикум шкільних бібліотекарів на тему «Формування творчої особистості  учня,виховання любові до рідного краю  через співпрацю шкільного та сільського  бібліотекарів».

     Розпочався семінар з екскурсії до бібліотеки-філії с.Поточище.Учасників заходу гостинно зустріли завідувач бібліотеки Семенюк Г.В. та бібліотекар  Шпарик М.Ф.Вони презентували комічну сценку »Інтернет в бібліотеці—це велика сила» у виконанні читачів бібліотеки. Завідувачка бібліотеки ознайомила присутніх з краєзнавчою кімнатою-музеєм, бібліотекою, новою  літературою на краєзнавчу та патріотичну тематику,поділилася досвідом роботи,своїми здобутками та перемогами.

Наступна зустріч була в школі. Учасників семінару зустріла піснею бібліотекар школи Кривокульська Г.В.,учні ,учителі школи. Бібліотекар школи провела віртуальну подорож по Україні «І пам’ятай ,якій землі ти син,країн багато,рідний край-один».Подорож мала кілька станцій,на яких учні читали поезії Т.Шевченка,І.Франка,Лесі Українки,місцевих поетів,розповідали про краянина Колодзінського,співали пісні про Україну,ділились знаннями про історію свого села.

Семенюк Г.В., завідувач бібліотеки- філії села представила  презентацію «Як живеш, бібліотеко, у будні і свята?», в якій  показала співпрацю з шкільною бібліотекою,поділилася результатами своєї роботи на районному та обласному рівнях. Учасники семінару мали можливість переглянути фрагменти спільних проведених бібліотечних заходів Семенюк Г.В. та Кривокульською Г.В.

Психолог школи Джоголик О. надала шкільним бібліотекарям досить цікаву консультацію щодо формування творчих здібностей школярів нестандартними формами роботи.Вона наголосила на те,що сьогодні шкільній бібліотеці відведена важлива роль у вихованні та розвитку творчо обдарованої особистості.Бібліотека має використовувати у роботі з читачами такі нетрадиційні форми роботи: конкурси,подорожі,лото,уроки-зустрічі,брейн-ринги,диспути,уроки пам’ яті, історичні уроки,турніри тощо. Всім учасника семінару роздано методичні рекомендації щодо розвитку творчих здібностей школярів.

Бібліотекар Тишківського НВК (ЗОШ І-ІІІст.) Каштанова Г. представила презентацію «Виховуємо громадянина-патріота України».Вона поділилася досвідом роботи з патріотичного виховання школярів,показала фрагменти проведених нею бібліотечних заходів .

Методист РМК Бережанська О.Р. та зав. бібліотекою  Городенківської ЗОШ І-ІІІст.№1 Болтунова Н.Р. провели практичне заняття  з шкільними бібліотекарями: зробити бібліографічний опис книги,оприходувати книги в сумарну книгу.

Підводячи підсумок проведення семінару, Бережанська О.Р., методист районного методичного кабінету, від імені всіх бібліотекарів подякувала господарям за гостинність, а бібліотекарям за плідну працю.Було прийнято методичні рекомендації.

    

Переглядів: 760 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz