П`ятниця, 03.05.2024, 08:57
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2016 » Листопад » 21 » Шановні педагоги та працівники освіти, дорогі учні!
12:48
Шановні педагоги та працівники освіти, дорогі учні!

 Шановні педагоги та працівники освіти, дорогі учні!

     Вітаю Вас з третьою річницею Революції Гідності та Свободи, з цим пам’ятним днем, який Президент України Петро Порошенко запровадив на вшанування визначних подій, що відбувалися на Майдані в м. Києві з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року і має офіційну назву «День Гідності та Свободи».
     Насамперед незалежність відкривається нам як невід’ємна складова свободи та гідності кожної особи і всього нашого суспільства. Такими нас зробили попередні революції: на граніті в 1990 році,  Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013-2014 року, Революція Гідності. Це - надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.
У нових драматичних, але водночас величних історичних обставинах, які нам доводиться сьогодні переживати( анексія Криму, війна на Сході України, розв’язана російським агресором), ми по-новому відкриваємо для себе неоціненність скарбу жити у вільній, суверенній і незалежній державі.
      У ці чи не найскладніші часи вільної України, – часи випробувань і новітніх викликів саме на нас покладена відповідальність за збереження свободи та незалежності нашої української держави. Сьогодні ми повинні не лише згадувати своїх славних патріотів, а й мати відвагу стати в їхні ряди.
         Учні, вчительство та   представники  освітніх закладів Городенківщини разом із мільйонами кращих синів і дочок української нації на Майдані у Києві та в різних куточках української землі три роки тому заявили на весь світ, що більше не будуть покірними рабами і готові відстояти свою людську гідність і свободу Української держави. 
        Прикладом нам мають слугувати сучасні герої – полеглі воїни Небесної сотні, сьогодні ми маємо схилити голови та віддати шану тисячам наших військовослужбовців, які щомиті жертвують своїм життям і здоров’ям за єдність і кращу долю України в Донецькій та Луганській областях, щоденно відбиваючи збройні напади російських загарбників та їх  місцевих сепаратистів та терористів. Це - боротьба за демократію, європейський вибір, українську Україну. І найголовніше, тепер ми всі дійсно знаємо ціну своїй незалежності і розуміємо, що це надбання – результат багаторічної боротьби українців з завойовниками. При цьому упевнено будемо йти дорогою правди і добра, яка єдина приводить до повноти життя у свободі та радості.

     Тому закликаю наполегливо продовжувати підтримувати українських воїнів, досягти якнайшвидше миру в Україні мирним шляхом, зміцнювати нашу державу молитвою, працею та активною громадянською позицією задля досягнення кінцевої мети Революції Гідності.

                              ЛИШЕ ТОЙ, КИМ БIЙ ЗА ЖИТТЯ ЗАЗНАВ, ЖИТТЯ I СВОБОДУ ЗАСЛУЖИВ (ПО ТРАГЕДIÏ ГЕТЕ ФАУСТ)



З повагою,

начальник відділу освіти                                     М.Заліщук

Переглядів: 399 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz