Субота, 04.05.2024, 17:30
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2014 » Листопад » 27 » Школа молодого працівника психологічної служби
08:40
Школа молодого працівника психологічної служби

       27 листопада  2014  року був проведений районний семінар для працівників психологічної служби району з теми «Соціалізація дітей трудових мігрантів», керівник: З.Крох,методист РМК з психологічної служби.

Мета семінару: сприяння формуванню навичок відповідальної поведінки учнів та їх батьків при соціалізації дітей трудових мігрантів.

Завдання:

 - ознайомити учасників із поняттям  «нелегальна зовнішня  міграція», «легальна  міграція»,«відповідальність»;

 - проінформувати учасників про роль сім’ї в соціалізації дитини;

 - відпрацювати  навички  відповідальної поведінки для попередження  нелегальної міграції.

    Семінар передбачав науково-методичний, практичний і підсумково-узагальнюючий модулі.

    В роботі семінару взяли участь: Вікторія Павлюк, методист Івано-Франківського обласного центру практичної психології та соціальної роботи, Зоряна Стоцько,керівник проекту «Програма з протидії торгівлі людьми та нелегальна міграція для учнів старших класів районних шкіл»від Західноукраїнського ресурсного центру,Зоряна Крох,методист РМК з психологічної служби,працівники психологічної служби району

    Розпочала роботу семінару директор  Торговицькаої  ЗОШ І-ІІІ ст.., Новосельська М.І.,яка ознайомила: з досвідом роботи педагогічних працівників закладу, співпрацею  школи  і громади села.

    Під час роботи круглого столу «Особливості соціально-психологічного супроводу дітей трудових мігрантів»,В.Павлюк,звернула увагу присутніх на основні аспекти соціально-психологічного супроводу дітей трудових мігрантів та їх батьків.

З.Крох, закцентувала увагу на актуальності проблеми трудової міграції в районі, відмітила важливість співпраці практичного психолога та соціального педагога з дітьми трудових мігрантів, звернула увагу на  постійності і послідовності роботи з даною категорією дітей.

Зоряна Стоцько, ознайомила учасників семінару з проектом «Програма з протидії торгівлі людьми та нелегальна міграція для учнів старших класів районних шкіл».

Калинчук М.В.,практичний психолог даного закладу, проінформувала про психологічні труднощі роботи з дітьми трудових мігрантів.

Дмитрук І.М.,соціальний педагог цього ж закладу, поділилась власним  досвідом роботи з даної проблеми.

    Під час практичного модуля Ірина Дмитрук, в рамках проекту «Попередження торгівлі людьми шляхом розвитку соціальної роботи та мобілізації громад»,що впроваджується Представництвом  Міжнародної організації з міграції в Україні у партнерстві з Українським фондом «Благополуччя дітей» та Західноукраїнським ресурсним  центром за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації,провела практичне заняття для батьків «Сім’я в житті дитини». Практичний психолог  М.Калинчук та соціальний педагог  І.Дмитрук, в рамках проекту «Програма з протидії торгівлі людьми та нелегальна міграція для учнів старших класів районних шкіл» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні, провели тренінг  «Відповідальна подорож» для учнів 10-11 класів.

    Роботу семінару завершено супервізією та виробленням методичних рекомендацій до психологічної служби з дітьми трудових мігрантів працівниками психологічної служби.

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Психологія | Переглядів: 700 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz