Субота, 27.04.2024, 23:02
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2013 » Жовтень » 11 » Засідання творчої групи вчителів світової літератури на тему «Впровадження нових форм методичної роботи, спрямованих на вдосконалення та про
00:39
Засідання творчої групи вчителів світової літератури на тему «Впровадження нових форм методичної роботи, спрямованих на вдосконалення та про

На базі Городенківської ЗОШ І-ІІІст. № 1 відбулось засідання творчої групи вчителів світової літератури на тему «Впровадження нових форм методичної роботи, спрямованих на вдосконалення та програмно-методичне забезпечення викладання світової літерату-ри у 5-11 класах ». Засідання відкрила методист РМК відділу освіти М.Пащук, яка наголосила на важливості розуміння ролі вчителя світової літератури на сучасному етапі розвитку освіти, участь у методичній роботі, реалізація змістових ліній Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти на уроках літератури. Методичну роботу потрібно спря-мувати саме на вдосконалення навчально-виховного процесу, підвищення ком¬петентності, педагогічної майстерності  і домогтися, щоб кожен вчитель зрозумів, що участь у мето¬дичній роботі - це його професійний обов'язок. «Педагогічна справа - це той вид мистецтва, якому треба вчитися в інших, а не покладатися лише на себе» - М. Пирогов.
Г. Походенко, керівник творчої групи зробила аналіз роботи за 2012/2013 навчальний рік. Відмітила, що засідання пройшли організовано. Вся робота творчої групи вчителів світо-вої  літератури  була  пронизана  практичною спрямованістю. Важливо, що поряд з питаннями методичного характеру, в полі зору мали місце питання психології  школяра, проблеми дидактики уроку, здійснювалось вивчення та обговорення нормативних документів МОН України. Без цього сучасний вчитель не може повною мірою забезпечити високу якість знань, умінь і навичок учнів. Її виступ продовжила Л. Гайдаш, яка сказала, що сучасність ставить високі вимоги до професійності вчителя, тому він повинен бути готовим до змін, відкритим до інновацій. Досвідом роботи поділилась Іщенко Л.В. з питання: «Розвиток здібностей учнів на уроках світової літератури з використанням інноваційних технологій».
Методист Марія Любомирівна презентувала «Творча група - одна із форм методичної роботи з вчителями світової літератури» та «Форми курсової підготовки». У своєму виступі наголосила, що підвищення курсової підготовки – це  керований процес, від  рівня управління яким певною  мірою залежить  результат фахового  зростання  вчителя, рівень навчання  та  виховання учнів. Вчитель повинен постійно навчатися, бути завжди у творчому  пошуку. Давня мудрість говорить: «Хто стоїть на місці, той відстає. А  хто не хоче відставати, мусить рухатися  вперед, і не  зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися  вище».
Всі учасники засідання мали змогу взяти участь в обговоренні плану роботи на 2013/2014навчальний рік. Власійчук О.І., Івоняк М.І, Качковська Н.Д., Заячківська О.В., Чупрун О.Ю. запропонували підготувати посібник «Методичне забезпечення вивчення світової літератури у 6 класі за новою програмою». Вінтоняк  Л. М., Дзидза  Г. М. внесли пропозицію: конспекти уроків готувати відповідно до розділів програми. План роботи творчої групи вчителів світової літератури на 2013/2014навчальний рік був затверджений із змінами та доповненнями  в цілому.
          Завершилось засідання підведенням підсумків, виробленням методичних рекомендацій.
Всі зусилля вчителів повинні бути спрямовані на активне втілення принципу: професіоналізм педагога - джерело розвитку сучасної освіти.


  


  

Категорія: Світова література | Переглядів: 819 | Додав: letvytsjka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz