Четвер, 02.05.2024, 16:49
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2013 » Листопад » 26 » 22 листопада 2013 року на базі Далешівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся постійно діючий семінар вчителів світової літератури з проблеми «Зас
11:30
22 листопада 2013 року на базі Далешівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся постійно діючий семінар вчителів світової літератури з проблеми «Зас
22 листопада 2013 року на базі Далешівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся постійно діючий семінар вчителів світової літератури з проблеми «Застосування елементів сучасних педагогічних  технологій навчання  як умова  досягнення  нової  якості літературної  освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти».
Педагогів гостинно зустріли учні школи та заступник директора з навчально-виховної роботи  О.Воробець, яка ознайомила  присутніх з історією навчального закладу, її здобутками, роботою педагогічного колективу.
Під час проведення семінару було реалізовано теоретичну та практичну частини.Теоретична частина проведена з таких питань:
1.Сучасні педагогічні технології  у практиці  вчителя  світової  літератури. Структура  сучасного уроку (вчитель світової літератури Олієво-Королівської ЗОШ І-ІІст. Струк О.С.).
2. Специфіка  викладання світової  літератури  в  5  класі  відповідно Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти (методист РМК Пащук М.Л.).
3. Подорож сторінками фахових журналів. Експрес-інформація (вчитель світової літератури Виноградської ЗОШ І-ІІІст. Фурик Л.В.).
Позитивні враження отримали педагоги під час відвідування уроку в 7 класі на тему: « Ідея віротерпимості й  національної  толерантності  в романі  В.Скотта «Айвенго». 
Вчителем  Тимрик  Любою Павлівною була створена атмосфера співпраці і учні наполегливо працювали  над реалізацією поставленої мети та завдань. Всі присутні високо оцінили урок. Любов Павлівна вдало підібрала матеріал до кожного етапу уроку; інформація подається в міру, чітко, доречно. Вдало використана робота над «Абеткою толерантності, віротерпимості» виготовлена учнями, між предметні зв’язки, випереджаюче завдання (І.Шлемко – вчитель Глушківського НВК, Л.Фурик – вчитель Виноградської ЗОШ І-ІІІ ст.). Їхній виступ продовжила Дзидза Г.М., вчитель Копачинської ЗОШ І-ІІ ст. Хочу сказати, що вчитель велику увагу приділяє духовному вихованню, вихованню толерантності, взаємодопомоги, що так важливо сьогодні. Учні виразно читають напам’ять, висловлюють свою думку.
Вчитель української мови та літератури даної школи Дармограй У.В., яка була присутня на уроці відмітила, що вчитель вміло використовував групову форму роботи, «Палітра настрою», «Займи позицію», перегляд уривків із кінофільму «Айвенго».
О.Заячківська, вчитель Тишківської ЗОШ І-ІІІ ст., сказала, що загальні враження від уроку позитивні. Мені імпонує чіткість його побудови, темп роботи, організованість класу, невимушена доброзичлива атмосфера. Заслуговує на велику увагу (перейму це як досвід роботи) дослідження, яке учні проводили в групах. Це велика робота, відчувається, що це вже система роботи вчителя, адже за один урок цього навчити неможливо.
Продовженням уроку була літературно-музична композиція «Україна в творчості зарубіжних письменників», яку підготувала і провела Симовоник С.М. спільно з учителем музики. Захід проведено на високому методичному рівні, використано максимум додаткової літератури, є взаємозв’язок учнівського і вчительського колективу. Учні показали свої творчі вміння, таланти до читання поезії, прози, пісні, танцю.
В роботі семінару взяла участь Л.Кловата, практичний психолог данного навчального закладу, яка провела з учителями заняття «Як запобігти професійному вигоранню».
М.Пащук, методист РМК, згідно плану роботи провела з учасниками семінару тест. Визначення сформованості загальних творчих здібностей вчителя. На завершення семінару подякувала всім учасникам за творчу працю, взаєморозуміння, нестандартність роботи. Учителям, які підготували урок та позакласний захід за талант у спілкуванні з дітьми, артистизм, поетичність мови.

  

  
Категорія: Світова література | Переглядів: 637 | Додав: letvytsjka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz