Неділя, 05.05.2024, 11:30
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2014 » Березень » 6 » «Тарас Шевченко. Життєвий шлях і творча спадщина Кобзаря»
10:37
«Тарас Шевченко. Життєвий шлях і творча спадщина Кобзаря»
«Феномен Шевченка відбиває нашу національну природу, наше світосприйняття, наше минуле і нашу надію на майбутнє. Він символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам'ять…»

Євген Сверстюк    

04 березня 2014 року на базі Городенківської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 під керівництвом методиста РМК відділу освіти Городенківської РДА Блащук С.М. проведено науково-практичну конференцію «Тарас Шевченко. Життєвий шлях і творча спадщина Кобзаря», присвячену 200-річчю від дня народження генія і пророка української нації, поета і прозаїка, художника, Великого Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка.
Метою конференції було привернути увагу до культурно-духовної спадщини Тараса Шевченка, спонукати до переосмислення творчого надбання поета, продемонструвати експериментально-творчі пошуки педагогів Городенківського району.
Учасників конференції вітали заступник начальника відділу освіти Вишинський В.В. та заступник голови райдержадміністрації з гуманітарних питань Михайлюк С.М.
«Є дні, що минають непомітно і зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Бо він увібрав у себе безсмертне дихання душі. Бо він такий великий і незбагненний як життєдайний дощ, як весняний вітер, як щедре сонце. Україна у долі своїй має такий день – 9 березня. День, який явив світові Шевченка – великого сина великого народу», -- такими рядками розпочала виступ «Шевченкове слово в віках не старіє» методист РМК відділу освіти Блащук С.М.
Цікаво і змістовно перед учасниками конференції виступили вчителі української мови і літератури загальноосвітніх навчальних закладів району:
- «Тарас Шевченко – феномен долі і величі» (вчитель Городенківської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Боюк Л.В.);
- «Шевченко і релігія» (вчитель Сороківської ЗОШ І-ІІІ ст. Волох Г.А.);
- «Релігійно-філософські погляди Тараса Шевченка» (вчитель Городенківської гімназії імені А.Крушельницького Михайлюк О.Я.);
- «Шевченко – художник» (вчитель Вербівцівського НВК Середа Л.В.);
- «Шевченко і театр» (вчитель Серафинецької ЗОШ І-ІІІ ст. Харук Л.В.);
- «Шевченко і музика» (вчитель Дубківської ЗОШ І-ІІ ст. Стецюк Н.Д.);
- «Безсмертя творчої спадщини Т.Г.Шевченка» (вчитель Торговицької ЗОШ І-ІІІ ст. Скоротіжук О.Ф.).
Участь у конференції взяли учні Городенківської гімназії імені А.Крушельницького, Городенківської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Стрільченської ЗОШ І-ІІ ст., вихованці гуртка «Мистецтво живого слова» ЦДЮТ.
Нікого не залишили байдужими власні вірші, які декламували вчителі української мови і літератури Чернятинської ЗОШ І-ІІІ ст. Франків Л.Ю., Городенківської гімназії імені А.Крушельницького Михайлюк О.Я., член Спілки письменників України Дичук Б.Ю.
Перед учасниками конференції виступив голова товариства «Просвіта» Городенківського району О.Я.Юрковський, який розкрив питання «Роль «Просвіти» у втіленні в життя заповітів Т.Шевченка: минуле, сьогодення, перспективи на майбутнє». 
У ході конференції всі присутні мали змогу переглянути фільм «Заповіт».

    

  


Категорія: Українська мова | Переглядів: 852 | Додав: letvytsjka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz