П`ятниця, 03.05.2024, 13:44
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2016 » Листопад » 21 » «Тернистим шляхом до свободи…»
13:39
«Тернистим шляхом до свободи…»

       «Тернистим шляхом до свободи…»

   Багато горя в українські сім'ї останні три важких роки, коли на нашій землі не стихають звуки пострілів та вибухів.

В листопаді 2013 року, як відлуння Помаранчевої Революції, молоде покоління українців продовжило святу справу. Юні активісти зуміли розбудити українське суспільство віз зневіри, роздмухати вже ледь жевріючі сподівання та стремління до захисту своєї гідності та права на життя, достойне Людини. А 22 січня 2014 року На Майдані пролилася перша кров…Так народився Євромайдан…

Увесь світ слідкує за страшними подіями, "завдяки" яким про нас, як про державу Україну, дізнались у всіх куточках світу. Жоден українець ніколи не забуде той день ,коли було вбито вірменина Сергія Нігояна, білоруса Михайла Жизневського, львів'янина Юрія Вербицького – перших жертв свавілля тодішньої влади. А пізніше все більше і більше загиблих молодих людей, котрі боронили свою, не чужу, свободу і гідність.

Чорним птахом пролетіла Городенківщиною сумна звістка – загинув Сергій Дідич…

Багато наших земляків були учасниками як Помаранчевої Революції так і Євромайдану. Серед них і педагоги нашого району, які одними із перших вирушили на підтримку героїв майданівців.

 Кіндрачук Зіновій Васильович, педагог Стрільченської ЗОШ І-ІІ ст., мобілізований у 2014 році. Брав участь у боях біля м.Дебальцеве. Демобілізований  у серпні 2015 року.

Участь у спорудженні фортифікаційних споруд на Сході у 2015 році взяли директори загальноосвітніх навчальних закладів району: Василь Васильович Фурик (Виноградська ЗОШ І-ІІІ ст.), Богдан Васильович Білий (Чернятинська ЗОШ І-ІІІ ст.), Володимир Іванович Гросевич (Острівецький НВК І-ІІ ст.), тренер спортивної школи Дмитро Петрович Курилюк , працівник Городенківської ЗОШ № 2 Мирослав Йосипович Мазур, водій відділу освіти Володимир Велич. Очолив групу начальник відділу освіти Мирослав Миколайович Заліщук.

Педагоги повинні завжди бути прикладом виконання священного обов'язку – захищати незалежність держави.

Тому одним із пріоритетних завдань виховання учнівської молоді у загальноосвітніх навчальних закладах є національно-патріотичне виховання. Учні та педагоги беруть активну участь у різноманітних заходах, спрямованих на реалізацію Концепції національно-патріотичного виховання учнівської молоді.

На 2016 -2017 навчальний рік відділом освіти заплановано ряд заходів з національно-патріотичного виховання, які успішно втілюються у життя.

Серед них Книга пам'яті "Якщо не ми, то хто?" – спільний проект відділу освіти та Центру творчості учнівської молоді. До річниці Революції Гідності спрезентовано другу частину Книги про героїв Євромайдану та учасників АТО Городенківщини. На жаль, серед них є і такі, котрі віддали своє життя за мир та спокій на Україні.

Учасники проекту продовжуватимуть збирати інформацію про наших Героїв і щиро сподіваються, що слово "загинув" уже ніколи не зустрічатиметься у біографіях мужніх захисників Батьківщини. 

                                                     

Переглядів: 468 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz