Неділя, 05.05.2024, 10:29
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2016 » Лютий » 1 » Україна починається з тебе.
16:34
Україна починається з тебе.

Україна починається з тебе.

Чорновіл В. М.

Виявляється, життя інколи справді ділиться на «до» і «після». І буває це не десь за обрієм чи в далекій країні. Усе це трапилося з нами, на нашій українській землі.

У складний для нашої країни час діти та вчителі Городенківщини виявляють свої найкращі патріотичні почуття, морально підтримуючи українську армію, беруть активну участь у Всеукраїнській акції "Напиши листа солдату!", "Подаруй книгу солдату!". Учні навчальних закладів району передали свої малюнки та ляльки-обереги до Київського міського госпіталю ветеранів війни, де проходять реабілітацію та лікування поранені під час АТО солдати-українці.

Упродовж навчального року в школах району з ініціативи нашого земляка, уродженця села Стрільче, Івана Танасійчука проходить благодійна акція «Моя допомога – твоє здоров’я!». Діти спільно із наставниками готують вареники, з картоплею та сиром, голубці, налисники з капустою та вишнями, пампушки, пиріжки. Передають домашню консервацію, мед, горіхи, яблука. Щочетверга по два навчальні заклади передають свіжоприготовлену їжу автобусом Городенка – Київ (за сприяння підприємця В.Альберта), а волонтери зустрічають автобус і довозять їжу до солдатів у госпіталь ветеранів Великої Вітчизняної війни в Пущі Водиці. Солдати відправили для дітей та вчителів подяку та прапор із побажаннями миру.

Виставки-продажі, аукціони дитячих творчих робіт, які організовуються відділом освіти у навчальних закладах, мають за мету виховання патріотизму в дітей та молоді, надання  посильної допомоги воїнам АТО, пораненим захисникам Вітчизни, які знаходяться на лікуванні у шпиталях та лікарнях.

Учні міських шкіл № 1 та № 2, гімназії, Тишківського НВК, Серафинецької, Чернелицької, Чортовецької, Ясеневопільнівської шкіл сплели 10 маскувальних сіток для воїнів на передову.

Учні та вчителі району зібрали та відправили 12 тонн продуктів харчування у зону АТО та госпіталі, де проходять реабілітацію українські солдати.

Учні Городенківської гімназії ім.. А.Крушельницького провели благодійну ярмарку та вилучені кошти у сумі дві тисячі сто сорок сім гривень передали для бійця АТО Івана Максимчука, жителя села Якубівки. Учні ЗОШ № 2 м. Городенки також долучилися до допомоги пораненому.

Учні ЗОШ № 1 на зібрані кошти під час аукціону купили рацію для воїнів Правого сектору у м. Івано-Франківськ та передали дві тисячі сімсот гривень для воїна АТО Івана Максимчука у село Якубівка та тисяча п’ятсот гривень на лікування Василя Стефурака, жителя села Топорівці, воїна АТО.

Бо завдяки таким чоловікам- відчайдухам, серед яких і наші славні земляки, Україна кожного дня, щогодини виборює право бути суверенною, єдиною державою.

То ж молімося за наших мужніх захисників і просімо у Бога одного: аби вони живими і здоровими якнайшвидше повернулися додому, до своїх матерів, дружин, дітей.

                                                                              

 

Переглядів: 476 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz