Середа, 08.05.2024, 05:13
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2020 » Березень » 8 » Урок та виховний захід учителів фізики та інформатики
18:37
Урок та виховний захід учителів фізики та інформатики

05 березня 2020 року на базі Топорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений відкритий урок учителя фізики – Рудько Г.П. на тему: «Захист навчального проекту. Електрика в житті людини. Сучасні побутові електричні прилади» та позакласний виховний захід вчителя інформатики – Мельничук Л.Д. та вчителя фізики – Рудько Г.П. на тему «Цікаво про фізику та інформатику»

Метою уроку було набуття нових навичок, глибоке осмислення уроку, його змісту, структури, методів та способів досягнення мети, виявлення рівня підготовки учнів, спонукання учнів до самооцінки та самоаналізу.

Урок в 8 класі почався вчасно і організовано – відповідно до графіку. Основні завдання уроку були сформульовані вчителем чітко і зрозуміло. Зміст уроку повністю відпові­дав вимогам навчальної програми та меті поставлених завдань. Учитель розкриває зміст теми цікаво, до­ступно, з наукових позицій, ви­користовує останні досягнення. Новий матеріал вивчається в процесі самостійної роботи, яка носить творчий, пошу­ковий характер. Це сприяє розви­тку в учнів самостійності, допит­ливості, здатності встановлювати певні закономірності. До осно­вних висновків учні приходили самі, а вчитель при цьому зберігав керівну роль.

Оптимально організовано самостійну роботу учнів під ке­рівництвом учителя з урахуван­ням рівня їхніх навчальних мож­ливостей. Самостійна пошукова діяльність учнів на уроці забезпе­чувалася в процесі співпраці вчи­теля та школярів. Колективна робота учнів уміло поєднується з виконанням індивідуальних проектів.

Використання наочності та технічних засобів навчання, їх застосування дозво­лило доступно викласти  матеріал і закріпити його. Ви­користання технічних засобів і за­собів наочності допомогло учням глибше проникнути в суть вивче­ного матеріалу.

Слід відмітити вміння учнів триматися під час відповіді як з місця, так і біля дошки, звер­нутися до вчителя, доповнити чи поправити відповідь товариша. Оцінювання роботи учнів проводилося відповідно до крите­ріїв, об’єктивно й аргументовано. Позитивним у роботі вчителя з учнями на етапі усвідомлення матеріалу є те, що він дає час на обдумування, використовує різ­ні форми роботи та види на­очності.

Упродовж уроку знання застосовувались у вправах, учні зробили значний крок на шляху розвитку. Навчання здій­снювало вплив на розвиток і ви­ховання школярів, тому що учитель враховував навчальні можливості кожного з них. Урок сприяв роз­витку кожної дитини, її пам’яті, мислення, волі, ефективно орга­нізовувалась пізнавальна діяль­ність школярів. Весь клас працював активно і з інтересом.

Урок проведено відповідно до обґрунтованого, чіткого плану, складеного вчителем у процесі підготовки до нього.

Зміст виховного позакласного заходу  у 7 та 8 клас: «Цікаво про фізику та інформатику» включав в себе наявність вступної, основної та заключної частин.

Виховний захід було проведено на високому професійному рівні, учні брали активну участь в обговоренні актуальних питань і залишились помітно задоволеними від виховного заходу. Поставленої мети було досягнуто. Учні  класу були активними, спостережливими та змістовно знаходити відповіді на нестандартні завдання.

Методисти Городенківського РМЦ Петелька Г.П. та Горда О.М. та  дирекція школи підвели підсумки роботи уроку та виховного заходу та разом з вчителями прийняли методичні рекомендації.

                                                          

 

Переглядів: 366 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz