Понеділок, 06.05.2024, 05:44
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2017 » Лютий » 16 » В дитячому віці гра – це норма і дитина повинна завжди гратися, навіть тоді, коли виконує серйозну справу А.Макаренко
11:57
В дитячому віці гра – це норма і дитина повинна завжди гратися, навіть тоді, коли виконує серйозну справу А.Макаренко

В дитячому віці гра – це норма

і дитина повинна завжди гратися,

навіть тоді, коли виконує серйозну справу

А.Макаренко

Дитинство не мислиме без гри. Ігрова діяльність на етапі дошкільного дитинства є провідним видом в процесі якого комплексно вирішуються завдання фізичного, трудового, морального, естетичного розвитку дитини, відбувається задоволення її особистих інтересів та соціальних потреб.

Саме тому проблемі ігрової діяльності дітей дошкільного віку й були присвячені щорічні районні педагогічні читання, що відбулися 15 лютого 2017року в актовій заліЦТУМу. Метою заходу стала актуалізація проблеми організації ігрової діяльності дітей у дошкільних навчальних закладах та сім’ї.

Цьогорічні педагогічні читання зібрали широке коло педагогів-практиків (завідувачів, вихователів, вихователів-методистів, , інструкторів з фізичної культури).

З вітальним словом до учасників заходу звернувся заступник начальника відділу освіти Ю. Лахман . Він наголосив, що гра дитини є найбільш доступним видом діяльності дітей, способом переробки отриманих з навколишнього світу вражень, знань.Саме у грі у дітей яскраво проявляються мислення та уява дитини, її емоційність, активність, потреба в спілкуванні.

Впродовж роботи було розглянуто ряд теоретичних та практичних підходів до ефективної організації ігрової діяльності дошкільників.

Презентацією «Гра як основна діяльність дитини» було розпочато педагогічні читання методистом РМЦ відділу освіти Н.Попович.

Сюжетно-рольовій грі, що є різновидом творчих ігор дітей, було присвячено значну частину доповідей. Учасники розглядали її як засіб: соціалізації дошкільника (виховательМ. Плиткан, Глушківського НВК; М. Кіщук,вихователь Тишківського НВК), а також забезпечення всебічного розвитку малюків (М. Липчук, вихователь- методист Городенківського ДНЗ «Веселка»).

Цікаві ідеї зі створення розвивального предметно-ігрового середовища у дошкільному закладі озвучила Л.Іванишин, вихователь Котиківського ДНЗ «Барвінок» .

Цінне прикладне значення мали виступи педагогів-практиків щодо: використання у роботі з дітьми різних вікових груп народних, рухливих ігор , ігор за мотивами казок, будівельно-конструктивних ігор (С.Щеглова, вихователь Ясеневопільнівського ДНЗ «Ластівка»; М.Книгницька,вихователь Чортовецького ДНЗ «Ромашка»; »; І.Романюк, вихователь Городенківського ДНЗ «Зірочка»; Г.Вейван,вихователь Чернелицького ДНЗ «Віночок»; Л.Косминка,вихователь Чернятинського ДНЗ «Теремок ).

Про розвиток інтелектуальної активності дошкільників у комп’ютерних іграх розповіла Г. Харук, вихователь Олієво - Королівського ДНЗ «Сопілочка».

Завершилася робота підведенням підсумків та прийняттям рекомендацій

                                                      

                                                      

                                                      

                                                      

                                                      

                                                      

 

 

Категорія: ДНЗ | Переглядів: 741 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz