Середа, 01.05.2024, 09:24
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2019 » Червень » 7 » Відбулася зустріч міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з педагогами Городенківщини
10:37
Відбулася зустріч міністра освіти і науки України Лілії Гриневич з педагогами Городенківщини

  6 червня ц.р. в рамках робочої поїздки до Івано-Франківської області міністр освіти і науки України Лілія Гриневич провела зустріч з педагогами Городенківщини. На зустрічі, яка відбулася в районному Палаці культури, були присутні народний депутат України Андрій Іванчук, голови райдержадміністрації і районної ради Ярослав Левкун та Іван Мандич, начальник відділу освіти райдержадміністрації Світлана Івасюк, керівники структурних підрозділів РДА та районної ради, депутати обласної та районної рад, голови місцевих рад, педагоги, які представляли дошкільну, загальну середню та професійну освіту району, представники громадськості.

  У своєму виступі Лілія Гриневич зупинилася на окремих аспектах реалізації освітянської реформи, створення Нової української школи. Зокрема наголосила, що будь-яка справжня, не на словах, реформа повинна забезпечуватися належним фінансуванням. У 2019 році зведений державний бюджет на освіту становить 246 млрд. грн, 69,6 млрд. грн з яких – загальний обсяг освітньої субвенції. Такі інвестиції на освіту з державного бюджету виділяють найбільше за всі часи незалежності України.

  Важливо правильно використати ці інвестиції, необхідно також у більшій мірі використовувати допомогу меценатів, належну роль у цьому процесі повинні відіграти керівники освітніх закладів, які є лідерами реформ. Це є запорукою виконання головного завдання реформи - перейти від «школи знань», де десятиліттями було важливо, який масив знань дитина здобуде за партою, до «школи компетентностей».

  Головна освітянка країни зупинилася також на особливостях формування окремих компонентів, з яких складається Нова українська школа: компетентності, умотивований учитель, ціннісне виховання, трикутник партнерства учень-вчитель-батьки, справедливий розподіл публічних коштів, сучасне освітнє середовище.

  -Школа має бути організацією, яка постійно навчається, а вчитель має бути ключовою фігурою у реалізації реформ- підкреслила Лілія Гриневич.

 На нараді йшлося також про непрості питання фінансування освітньої галузі Городенківщини у зв’язку з демографічними викликами, пониження ступеня освітніх закладів, функціонування шкіл з малою наповненістю учнів, створення опорних шкіл, фінансування дошкільної освіти.

  Міністр дала вичерпні відповіді на численні запитання учасників наради.

 Наприкінці зустрічі Лілія Гриневич щиро подякувала педагогам Городенківщини за їхню самовіддану працю, втілення в життя завдань освітньої реформи, вручила кращим педагогам району Подяки Міністерства освіти і науки України.

                    

                    

                    

                    

                    

                   

                   

                   

                   

                   

 

Переглядів: 373 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz