Неділя, 05.05.2024, 22:34
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2014 » Березень » 26 » Відбувся семінар для вихователів старших груп ДНЗ району
15:34
Відбувся семінар для вихователів старших груп ДНЗ району

         На базі Ясеневопільнівського ДНЗ «Ластівка» (кер. Колодницька Л.І.) відбувся семінар для вихователів старших груп  ДНЗ району. Темою семінару було «Впровадження інноваційних технологій у роботі з дітьми 5-річного віку на засадах випереджувальної освіти сталого розвитку».

         Методист РМК Попович Н.Р. презентувала технологію «Довкілля» з використанням слайдів, відмітила її особливості, концептуальні засади, розповіла про зміст і основні завдання програми. Наталія Романівна  звернула увагу на систему методів навчання у курсі «Довкілля» та алгоритм проведення занять за технологією, вказала на результативність використання цієї технології в роботі з дітьми дошкільного віку.
        Технологію раннього навчання Глена Домана розкрила  завідувач Ясеневопільнівського ДНЗ «Ластівка» Колодницька Л.І. через слайд-презентацію. Вона розповіла про автора, висвітлила концептуальні засади, аспекти розвитку, особливості та суть технології навчання читання.  Присутні отримали методичні рекомендації по проведення дидактичних ігор за методикою Глена Домана.

       Вихователь Білоока М.І. з використанням слайд-презентації розкрила суть анімалотерапії, її значення в оздоровленні і психологічній допомозі дітям. Марія Іванівна  розповіла про історію анімалотерапії, а також розкрила її види: іпотерапію, дельфінотерапію, каністерапію, фелінотерапію, апітерапію, гірудотерапію. Відмітила значення для здоров’я спостереження за птахами, акваріумними рибками, взаємодія з гризунами, а також про особливості утримання домашніх тварин. Присутні отримали методичні рекомендації «Живий куточок в дитсадку».

      Практичний модуль складався з занять з дітьми старшої групи  по зображувальній діяльності, де була використана інновація нетрадиційного малювання за М.Демчак, яке провела вихователь Човганюк Г.В., та  виховний захід «У творах Шевченка – душа України» вихователь Білоока М.І.
         Семінар завершився вправою «Вільний мікрофон», під час якої учасники висловили свої думки щодо практичної цінності набутого досвіду та використання його в практичній діяльності.

       Методист з питань дошкільної освіти Попович Н.Р. підбила підсумок семінару, наголосила на тому, що «вихователі повинні пам’ятати, що передовий досвід – це не є догма, а лише підказка, в якому напрямку рухатися у справі вдосконалення навчального процесу».

 

  

 

  

Категорія: ДНЗ | Переглядів: 658 | Додав: letvytsjka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz