Неділя, 05.05.2024, 07:40
Відділ освіти Городенківської державної районної ради
Меню сайту
ЗНО
Правова база
ДПА
Позашкільні заклад
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » 2017 » Січень » 16 » Відгук про перебування на Покутті
14:43
Відгук про перебування на Покутті

     Відділ освіти Городенківської райдержадміністрації висловлює подяку Кавчук С. М.-директору Тишківського НВК І-ІІІ ст., Новосельській М. І., директору Торговицького НВК І-ІІІ с., Мохоруку С. М.- директору Топорівської ЗОШ І-ІІІ ст. за прийняття на новорічно-різдвяні свята делегацій дітей із м. Бердянськ, м. Приморськ Запоріжської області.

    Перебуваючи на Покутті діти мали змогу відвідати музей, перейняти нашу культуру, ознайомитися з історією і традицією краю, знайти хороших і вірних друзів.

     Діти завжди із нетерпінням чекають зимових канікул, адже    це пора  новоріч-них  і різдвяних свят із купою позитивних емоцій. Дуже пощастило групі дітей  з Приморського  районну  Запорізької області які відвідали у цей час  мальовниче  село Торговиця Городенківського району  Івано-Франківської області. Метою  гостин було  ознайомлення школярів з історією святкування Різдва  та традиціями Західної України.  З самого початку дітей  вражали щирість і гостинність людей. Вже під час руху з Івано-Франківська до села, діти під керівництвом начальнику  відділу освіти      М. Заліщука  почали вивчати і співати українські колядки, він  також розповів про історію краю,  де будуть вони  відпочивати.

     У  с. Торговиця їх з нетерпінням чекали учні, їх батьки  і педагогічний колектив школи.  Зустріли українською піснею, щирими посмішками і побажаннями гарного відпочинку. З 6 по 10 січня  для дітей  була запланована насичена  програма: організована екскурсія до  музею  Леся Мартовича,  під час якої вони ознайомились із біографією і творчістю письменника, побутом селян;  діти відвідали у селі церкву Різдва Пресвятої Богородиці під час служби; брали участь у приготуванні національних страв до Святої вечері і  Різдва Христова, колядуванні;   відвідали історичну столицю Буковинського краю м. Чернівці; побували в єдиному у світі музеї Писанки у Коломиї, у колекції якого зібрано  понад 6000 писанок з різних регіонів України та країн світу; відвідали центр туризму і відпочинку Карпат Яремче. Завершилось подорож великим святом «Україно,  ти для нас єдина», підготовленим учнями  5 класу Торговицького НВК.

     Зворушливе було прощання дітей і родин, в яких вони проживали.  Вони не стримували сліз,  бо,  не зважаючи на  короткий час,  встигли  стати друзями.

     Висловлюємо щиру подяку усім організаторам подорожі і особисто директорові Торговицького НВК Новосельській М.І. , педагогу – організатору школи Новосельській О.І., членам педагогічного колективу, учням  і родинам,  у яких проживали діти,  за любов і гостинність,  з якою ми були прийняті.

Гут Ліра, супроводжуючий групи

                                                                 

 

Переглядів: 659 | Додав: melenko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Архів записів
Новини osvita.ua
Погода
Городенка 
Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz